For aupairs

Aupairfect blog

Ella au pair programja - Spanyolország 2023

Sziasztok! Ella vagyok és 5 hónapja kezdtem el az Au-pair programot Spanyolország északnyugati részén, Galíciában. A program megkezdése előtt egy általános iskolában dolgoztam évekig, ahol saját napközis osztályom is volt. Az itt eltöltött idő alatt jöttem rá, hogy a jövőben is kisgyermekekkel szeretnék foglalkozni, de szerettem volna ezt egybekötni utazással és nyelvtanulással is.Többek között ezért is esett a választásom az au-pair programra, ahol mindhárom szenvedélyem megvalósítása elérhetőnek tűnt.

Két kisfiú au-paire vagyok. Tomás és Mario 7 és 10 évesek. Nagyon hamar, már az első napokban sikerült megtalálni a közös hangot.

A nagyszülők házában töltöttük az ismerkedést, ahol a helyi fesztivál is éppen aktuális volt, így az első napok sok-sok szórakozással és bulizással teltek. A fiúk au-pair-ek mellett nevelkedtek, így jól beszélnek angolul, nem volt idegen számukra a helyzet. Szinte azonnal alkalmazkodni tudtunk egymáshoz és problémák nélkül megtörtént a beilleszkedés is.

A szülők nagyon kedves, laza és jó fej emberek, akikkel sok közös pontot találtunk egyetemi tanulmányaim és általános iskolai múltam végett, így szerencsére velük is könnyen sikerült jó kapcsolatot kialakítani. Az anyukára mindenben számíthatok, nagyon segítőkész. Születésnapom alkalmából tortával, ajándékokkal és közös énekkel köszöntöttek a nagyszülőkkel együtt, ami hatalmas meglepetés volt, és az egyik legkedvesebb emlékem itteni tartózkodásom során.

Nagy vágyam volt, hogy spanyolul tanulhassak, ami szerencsére még is valósult az anyuka segítségével. Október óta egy nyelvakadémián tanulok spanyolul a többi au-pairrel együtt, jelenleg öten vagyunk a csoportban. Az órák mellett segít, hogy a gyerekekkel is egyre többet kommunikálok spanyolul, segítenek a szavak megtanulásában és az angol játékok mellett sok újat tanítanak spanyolul is.

Ami az itteni kapcsolatok jelenti, szerencsére hamar sikerült közösségre lelnem. Már az érkezésem előtt volt olyan, aki felkeresett, azóta pedig egyre többen és többen vagyunk.

Emellett nem csak itt, de a mellettünk lévő Vigóban is sikerült megismerkednem szintén ebben a programban résztvevő emberekkel a világ különböző pontjairól, így sokszor járok át hozzájuk, de van, hogy ők jönnek ide. Velük járjuk a várost, kávézunk, utazunk közösen. Már törzshelyünk is van, ahová mindig szívesen ülünk be a spanyol órák után egy kávéra.

Az ittlétem során volt lehetőségem felfedezni Portugáliát, Santiago-t, Vigo-t, és más, közeli városokat is, a karácsonyt pedig Mallorcán töltöm majd. 

A család hatalmas, sok rokonnal, emiatt a gyerekek gyakran járnak a nagyszülőkhöz, illetve különböző, családi összejövetelekre, ahol már nekem is volt lehetőségem részt venni. Amikor csak lehet velük tartok. 

Összességében egy igazi spanyol, laza és életvidám család tagja lehetek, aminek nagyon örülök! Köszönöm az Aupairfect ügynökség segítségét a család megtalálásában! 

Kapcsolat

GYÖNYÖRŰ HELYEKEN JÁRTAM, SOK BARÁTOT SZEREZTEM ÉS
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!

 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...