For aupairs

Aupairfect blog

Emma au pair élményei Németországban - 2023

Sziasztok!

Emma vagyok, és kicsit több, mint 2 hónapja élek Németországban, egy München környéki faluban, ahol egy 2 és 6 éves fiúra vigyázok. 

A szülőkkel még nehezen megy a német kommunikáció, mert ők tudnak angolul, de a gyerekekkel csak németül beszélek és egyre jobban megy. 

A családdal az első pillanattól megtaláltuk a közös hangot, nagyon kedvesek, mindenben segítenek, és jókat beszélgetünk, ami sokat segít abban, hogy ne érezzem magam egyedül. 

Heti 3x délelőttönként nyelviskolába járok, amit nagyon szeretek, szerintem sokat segít, délután pedig a gyerekekre szoktam vigyázni, akiket már most nagyon nagyon megszerettem. Akár játszótérre megyünk, vagy otthon játszunk vagy festünk, könyveket nézegetünk, nagyon jó velük lenni. 

A hétvégéim egy kis házimunkán kívül szabadok, ezért mindig bemegyek Münchenbe, ahol más au pairekkel szoktunk programokat csinálni. 

Már voltunk túrázni, elutaztunk egy-egy napra Salzburgba és Regensburgba, de van hogy a városban szoktunk időt tölteni, bazárokban jártunk, korcsolyáztunk a belvárosban. 

Eléggé felfoghatatlan, hogy még csak 2 hónap telt el, de már most rengeteg minden történt velem, szuper élményekkel gazdagodtam, és szerintem meg is erősödtem

Köszönöm Katinak és Fanninak a sok segítséget, azt érzem, hogy bármiben számíthatok rájuk!

Kapcsolat

GYÖNYÖRŰ HELYEKEN JÁRTAM, SOK BARÁTOT SZEREZTEM ÉS
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!

 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...