For aupairs

Aupairfect blog

Mégis kinek a gyereke?

Habár nap, mint nap mi etetjük, sétáltatjuk a kisgyereket, visszük a játszótérre, iskolába, készítjük a tízórait, ne feledjük, ezt nem egyedül tesszük. (Még ha néha így is tűnik) A gyermekgondozás nemcsak azt jelenti, hogy egy (esetleg több) családhoz tartozol, hanem azt is, hogy csapatmunkában veszel részt. A gyerekek érdeke azt kívánja, és akkor gondoskodsz róla a legjobban, ha szorosan együttműködsz a szülőkkel. Ez egyébként az au pair érdeke is, mert az teljesen elképzelhetetlen, hogy egy család olyasvalakire bízza a gyerekét, akivel nem jön ki, nem bízik meg.

 

Üljünk le rendszeresen beszélgetni

Ez természetesen nem csak rajtad, múlik, de nagyon jó kezdet, ha már az első naptól kedves, mosolygós, érdeklődő vagy, és folyamatosan kommunikálsz a szülőkkel, és a gyerekekkel is. Ne legyél félénk, vagy szégyenlős. A folyamatos beszélgetések a nyelvtudásodat is fejlesztik majd.

Érezzük otthon magunkat – józan keretek között

Bár nagyon fontos, hogy beilleszkedjünk a családba, ahol dolgozunk, és a család részévé váljunk, azért ne felejtsük el, hogy valamilyen szinten alkalmazottak vagyunk. A szülőkkel végig kell beszélni a házirendet, és azt mindkét félnek illik is betartani. Elvárhatjuk, hogy tiszteletben tartsák a privát szféránkat és ne rontsanak ránk a szobánkban, de mi is tartsuk ezt tiszteletben minden családtagnál. Ha nagyobbacska gyerekekre vigyázunk, mindig kopogjunk ha, belépünk a szobájukba!

 

Legyünk telefonon elérhetők

A család vezetékes telefonját csak a gyerekekkel kapcsolatos ügyek intézésére használjuk. Ne hívogassuk a barátainkat vagy ismerőseinket, és főleg ne hívjuk a külföldi hozzátartozóinat. Egyrészt a szülők, vagy mások, sem tudnak elérni bennünket másrészt a telefonhívások ellenőrizhetőek, és nem szerencsés dolog a fogadó családnak egekbe szökő telefonszámlát generálni. Nem jó ötlet órákig csevegni a barátainkkal a saját mobiltelefonunkon sem. Ez nem csak azt jelenti, hogy nem figyelünk a gyerekekre. Vészhelyzet esetére szükséges, hogy legyen nálunk mobiltelefon, esetleg azért, hogy elérhetőek legyünk, mikor elmegyünk otthonról a gyerekekkel, de munkaidőben, főleg mikor a gyerekekkel vagyunk, ne hívogassuk a barátainkat, ne üzengessünk egymásnak és főleg ne lógjunk a közösségi oldalak valamelyikén!

Családi számítógép használata

A számítógépet csak akkor használjuk, ha a szülők kifejezetten megkérnek bennünket arra, hogy napközben üzenjünk, vagy emailezzünk nekik. A személyes használat kerülendő, hacsak erre kifejezetten engedélyt nem kapunk. Ebben az esetben is csak akkor használjuk, ha a gyerekek nincsenek otthon, vagy alszanak. A családi számítógép használatakor kerüljük a család által helytelenített tartalmakat, és soha semmilyen körülmények között ne töltsünk fel képeket a családról vagy a gyerekekről az internetre!

Óvatosan a vendégekkel

Sok család engedélyezi az au pairnek, hogy vendégeket hívjon, fogadjon a”közös” lakásba. Hiszen ez valahol az au pair otthona is hosszabb-rövidebb ideig. Vendéget kizárólag a szülők előzetes engedélyével engedjünk be a lakásba és ez igaz a ránk bízott gyerekek barátaira, családtagjaira, au pairére vagy babysitterére is!

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...