For aupairs

Aupairfect blog

Intership és Au pair programok külföldön

Adj magadnak egy évet!
Ahogy közeledik a diploma éve és ezzel együtt az utolsó év a főiskolán, sok diákoknak még csak elképzelése sincs, hogy hogyan tovább! Ez még inkább igaz azokra a diákokra, akik a középiskolát fejezték be. Hatalmas a dilemma a szülők, és a diákok részéről is, hogy érdemes –e fizetni, ha egyáltalán van erre a családnak pénze, egy főiskolai diplomáért, amivel lehet, hogy néhány év múlva csak a munkanélküliek népes táborát szaporítja majd a frissdiplomás, vagy éppen rájön, hogy egyáltalán nem érdekli, amit tanult.

Évekkel ezelőtt teljesen természetes volt, hogy a középiskolai évek befejeztével, munkát vagy továbbtanulási lehetőséget kerestek maguknak a diákok, a főiskola végén pedig már szinte biztosan el tudtak helyezkedni a szakmájukban. A hazai és a világgazdaság átalakulásával, manapság már sokkal kisebbek az elhelyezkedési esélyek egy diplomával, középiskolai végzettséggel állást találni, pedig szinte lehetetlen.

És itt van akkor még a nyelvtudás kérdése is! Megdöbbentő az az adat, hogy több ezer diplomát nem lehet kiadni Magyarországon, mert a szükséges nyelvvizsgát képtelenek letenni a hallgatók. Nagyon szép az az az állami erőfeszítés, ami diplomamentő programmal próbál ezeken a fiatalokon, vagy már kevésbé fiatalokon segíteni, de, én személy szerint nem hiszek ebben a lehetőségben. Lehet, hogy egy nyelvvizsga megszerezhető ezzel a módszerrel, de használható, piacképes nyelvtudás biztosan nem!

 

Ne csak az időt húzd!
Ahogy közeledik a diploma éve, mind a család, mind pedig a külső környezet részéről egyre jobban érezhető az elvárás, hogy kezdj valami értelmes dolgot az életeddel, találj állást és kezdd el építeni a karrieredet. Az önálló élet megteremtése, a felelősségvállalás, a napi sokszor fárasztó és unalmas rutin megkezdése ijesztő lehet.
Egy dolgot viszont érdemes szem előtt tartan. Ha adunk magunknak egy évet arra, hogy kitaláljuk, hogyan tovább, az ne csak időhúzás legyen.
Bármennyire ijesztő is a NAGYBETŰS élet, sajnos előbb vagy utóbb bele kell vágnunk és a túl sok halogatás is frusztráló lehet. Pillanatnyi megoldásnak tökéletes, hogy egy kis időt nyerj, de aztán azt látod majd, hogy elmegy melletted az élet, és a barátaid, évfolyamtársaid mind vitték már valamire, csak te toporogsz egy helyben. Ha úgy döntesz, hogy a főiskola, vagy középiskola után kihagysz egy évet, használd ki jól az idődet.

Használd ki jól az idődet!
Igyekezz minél jobban megismerni, magadat és felmérni a lehetőségeidet a szakmádban, és azon kívül is! Járj utána, hogy hol tudod a képességeidet legjobban kamatoztatni, és hol van számodra a leghatékonyabb fejlődési lehetőség, a legmegfelelőbb munkahely egy sikeres karrier elindításához.

Kombináld a tanulást a munkával - Legyél au pair
A világméretű globalizáció elterjedésével, a multi és a magyar tulajdonú cégeknél is elvárás, de mindenképpen előny a külföldön megszerzett szakmai gyakorlat, vagy munkatapasztalat. A külföldön eltöltött idő alatt nem csak a nyelvtudás fejlődik ugrásszerűen, hanem hozzá szokhatunk a különböző kultúrák együttéléséhez, a külföldiek munkamoráljához, etikájához. Sokan azonban, nem engedhetik meg maguknak, hogy saját költségen külföldi egyetemeken, vagy tanfolyamokon tanuljanak. Függetlenül attól, hogy már a magyar diákok számára is rengeteg ösztöndíj elérhető az EU-ban, és így relatív “ingyen tanulhattok” a megélhetését és lakhatását mindenkinek finanszíroznia kell. Erre a problémára kiváló lehetőséget nyújtanak a Work & Study programok, ahol a délelőtti délutáni beosztással félnapot iskolában, félnapot pedig munkával tölthetnek a diákok.
Az egyik legtökéletesebb Work & Study program az au pair program, ahol a gyermek gondozási tapasztalaton és az elfogadható kommunikációs nyelvtudáson kívül, nincs különösebb elvárás. Au pairként egy család tagjaként, gyakorolhatod a nyelvet, és kereshetsz pénzt, úgy hogy mellette a teljes megélhetésed fedezve van! Az au pair programban is választhatsz különböző munka kategóriák közül, hogy számodra pénzkereset, vagy a tanulásra fordítható szabadidő a fontosabb Tudj meg erről a lehetőségről még többet ITT.

Au pair program

 

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...