For aupairs

Aupairfect blog

Nyelvtanulási stratégiák

Tűzz ki elérhető, rövidtávú célokat! Tanulj meg 10 új angol szót, vagy kifejezést egy nap lehetőleg mondatba foglalva! Az angol szavak többségének 5-10 egymástól teljesen különböző jelentése van, és akkor még nem beszéltünk az állandósult szókapcsolatokról. Ezeket a jelentéseket csak úgy lehet hatékonyan megtanulni, ha a jelentésüknek megfelelő mondatokba helyezzük őket.

Foglalkozz a nyelvtanulással legalább napi 15-30 percet! Tudom, hogy ez nem egyszerű, de nagyom hatékony online angol gyakorló oldalak vannak, amelyeknek mobil applikációjuk is van így szinte bárhol használhatók!

Angol zeneszámok hallgatásával és ezek szövegének olvasásával és értelmezésével nem csak a nyelvtudásodat fejlesztheted, hanem a sokszor unalmas nyelvtanulást is színesítheted.

Próbálj minden nap rövid összefüggő angol szövegeket olvasni. Ezek az elején ne újságcikkek legyenek, mert ezek nyelvezete sokban különbözik a mindennapokban használt nyelvtől.

Tűzz ki rövidtávú megvalósítható célokat, amelyek nem ijesztenek el, sőt meghozzák a kedved a nyelvtanuláshoz és fenntartják a motivációdat!

Ami unalmas, azzal nem szívesen foglalkozunk!
Meggyőződésem, hogy a nyelvtanulás unalmas, gyakorlós, magolós részét csak a nagyon tehetséges emberek vagy pedig a gyerekek tudják megúszni, de ha valaki írni és olvasni is akar egy adott idegen nyelven annak tanulnia és gyakorolnia kell. Mégsem mindegy, hogy mennyire unalmas a nyelvtanulási folyamat. Próbáld ki a következőket:

Mindig nézd az élet napos oldalát! Vagy, ahogy az angol mondaná: Always look on the bright side of life.
Mindenki felfigyel arra, amikor hibázol, de senki észre sem veszi, mikor végre sikerül egy hibátlan mondatot kimondanod? Hát ez bizony agyon elkeserítő! Az elismerésnél és a sikerélménynél nincs jobb motiváció! Ha más nem veszi észre, hogy milyen jól haladsz és mennyit fejlődtél, hogy már sokkal ügyesebben fejezed ki magad és egyre több szót ismersz – Miért nem teszed te magad? Ne csak célokat tűzz ki magad elé, hanem a célokhoz kapcsolódó apró jutalmakat is. Így sokkal vonzóbbá teheted a tanulási folyamatot, ami ez eredményeidet is növelni fogja!

Mindenki egyért egy mindenkiért!
Amikor Angliába költöztem az egyik legnagyobb kihívás az volt, hogy beszédbe elegyedjek BÁRKIVEL! A nyelviskolában kicsit könnyebb volt, mert ott mindenki bénázott, így a gátlások jobban lehullottak. A lényeg azonban az, hogy a legjobb lehetőség a nyelvtanulásra, ha kimozdulsz és megpróbálsz minél többet kommunikálni. Szerezz magadnak egy tanulópárt, akivel, beszélgethetsz (kizárólag idegen nyelven!), feladatokat cserélhetsz és javíthatjátok egymás hibáit. Hidd el így sokkal izgalmasabb és hatékonyabb is lesz a nyelvtanulás!

Tanulj nyelvet külföldönaz au pair programmal!
A nyelvtanulás bizonyította leghatékonyabb módja! Én bizonyíthatom! Az au pair programmal anyagi megterhelés nélkül, gyorsan és biztonságosan tanulhatsz külföldön, úgy hogy közben még zsebpénzt is keresel!

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...