Au pair blog

8 tipp a hatékony konfliktuskezeléshez

8 tipp a hatékony konfliktuskezeléshez

Bármennyire is igyekszünk, hogy a fogadó családdal jó, és problémamentes kapcsolatot alakítsunk ki, előbb vagy utóbb lesznek apróbb nézetkülönbségek. Néhány ötlet ahhoz, hogy mit tegyünk, és mit ne tegyünk ilyen esetben.

Ezt tegyük!

Őszinteség mindenekelőtt!
Őszinte hangvétel hiányában a kis félreértések nagyra nőhetnek, amit a közös nyelv hiánya is súlyosbíthat. Beszélj nyíltan arról, ami nyugtalanít vagy zavar, akkor elvárhatod hogy a szülő is ezt teszi majd, és így sokkal hamarabb találtok mindenki számára megfelelő megoldást. Ez nem csak a te, hanem a gyerekek számára is nagyon fontos.

Fogalmazz pontosan!
Általánosságok helyett, (nagyon feszült volt ez a mai nap) adj pontos választ a feltett kérdésekre. (Sajnos nem tudtam végezni a vasalással, mert sok időt töltöttünk a játszótéren) Ezt a szülő is jobban megérti majd, és így nem adsz okot további feszültségekre.

A konstruktivitás sok mindent megold!
A szülőkkel együtt próbálj megoldást találni a felmerülő problémákra. A szülők nemcsak azt várják az au pairüktől, babysitterüktől, hogy gondoskodjon a gyermekeikről, hanem azt is, hogy felelősségteljes felnőttként tudjon velük együttműködni a gyerekek és a közös, jó kapcsolat érdekében is.

Hagyd ki a vitából a gyerekeket!
A gyerekekkel vagy a munkával kapcsolatos problémákat, vagy ellentéteket, soha ne vitasd meg a gyerekek jelenlétében. A gyerekekkel foglalkozol, de a szülők alkalmazásában állsz, ezt soha ne felejts el. Talán egy kivétel van ez alól a szabály alól, amikor a gyerek azzal próbálkozik kibújni a fegyelmezés vagy a feladat alól, hogy neki ezt – vagy azt az anyukája megengedte. Ilyenkor a gyerek jelenlétében kell tisztázni a félreértéseket, és tudatosítani benne, hogy nem játszhat ki téged!

 

Ezt ne tegyük!

Ne gyűjtsd a problémákat!
Soha ne hagyd, hogy heteken, hónapokon keresztül gyűljenek a gondok, problémák, mert ezekek megkeserítik a mindenapjaidat és lehet, hogy egy idő után, már nem tudod helyrehozni azokat. Ilyen esetben sokszor már nem tudod higgadtan kezelni az eseményeket és nem a probléma megoldására, hanem a sértettségedre koncentrálsz majd.

Ne vádaskodj!
Ne kényszerítsd a szülőket védekezésre. Mindig gondold át, mit és, hogyan szeretnél mondani nekik. A legtöbb szülő bár jól ismeri a gyerekét, azért elfogult is. Ezért fontos, hogy jól válaszd meg a kommunikációs formát, és a mondanivalódat. Nem szerencsés szülőket valamilyen meggondolatlan mondattal magad ellen fordítani.

Ne ereszd el a füled mellett a kéréseket!     
Az éremnek mindig két oldala van és bizony a szülőnek is lehet igaza! :) Tudomásul kell venned, hogy a saját gyermekeik nevelésével és gondozásával kapcsolatosan a szülők hozzák meg a végső döntést, ezért még ha nem is értesz mindig egyet, feltétlenül meg kell hallgatnod őket.

Ne vedd személyes sértésnek!
A szülő a legjobbat akarja a gyermekének, ezért amikor azt kéri, hogy változtass valamin, azt komolyan is gondolja! A szülők javaslatait soha ne tekintsd személyes sértésnek, mert az nem feltétlenül a munkád ellen irányul.

Au Pair program – Nekem való lehetőség?

Ezzel a teszttel kipróbálhatod, hogy au pair program jó lehetőség - e számodra. Sok sikert!

Aupairfect - Au pair Conversation Meetup

 • Külföldi munka és nyelvtanulás
 • Más kultúrák megismerése
 • Új szemléletmód elsajátítása
 • Függetlenség és biztonság
 • Idegennyelv gyakorlás
 • Nemzetközi felsőfokú tanulmányok
 • Speciális diplomamentő program
 • A jövőd megalapozása
 • Külföldi szakmai gyakorlat

Ismerd meg Meetup csoportunkat!

Érdekel

Aupairfect Intercultural Au pair Program
Angol-Magyar nyelvű babysitter és au pair képzés

Kezdd felkészülten az au pair programot, vegyél részt kétnyelvű au pair tréningünkön!

A képzés főbb moduljai:

 • Angol - Magyar nyelvű állásinterjú tréning
 • Hogyan kezeld: Kulturális sokk, honvágy
 • Beilleszkedés egy idegen kultúrába
 • Kommunikáció a szülőkkel és a gyerekekkel
 • Gyermekgondozási ismeretek
 • Viselkedés menedzsment és fegyelmezés
 • Egészség és biztonság
Érdekel

Summer Au Pair Program

Tanulj nyelveket és keress zsebpénzt summer au pair programunkkal!

Válassz országot most!