For aupairs

Aupairfect blog

Halloween – Szellemjárás és a testvéri szeretet

Az angol Halloween szó szerinti fordításban a Mindenszentek (All Hallows evening) előtti estét jelenti. Ősi kelta ünnep, az Írországban és Skóciában élő törzsek ezen a napon ünnepelték az újévet - a Samhain-t, vagyis "a nyár végét" és ilyenkor egyszerre hódoltak a Napisten és a Holtak Ura előtt. Angliában és Amerikában ezt a hagyományt, a gyerekek, és a felnőttek jelmezes felvonulással ünneplik, amikor különböző ijesztő öltözékben és sminkben házról házra járnak és Trick or Treat felkiáltással ösztönözik a házak lakóit édességek osztogatására. Au parként hatalmas élmény volt megélni a Halloweent Angliában, ami itt sokkal nagyobb buli mint itthon!

Nem volt ez másképp az én kedves vendéglátó családom esetében sem. A fiúk közül csak a legkisebb vett részt az iskola által szervezett felvonulásban és amikor Jack hazajött, volt nála egy nagy szatyor egy csomó csokival és csokis keksszel, amit a házaláskor gyűjtött. Megkínált a szatyorból engem, Jamest, a középső bátyját, de Mattet elhajtotta, mert szerintem még nem bocsátotta meg neki, hogy a múltkor minden kekszet felzabált. Ezután felment a szobájába és eldugta a szatyrot a ruhásszekrényébe (magyarul bespájzolt). Mielőtt lefeküdt aludni, megkérte Jamest, hogy kapcsolja át a nappaliban a TV-t valamelyik gyerekcsatornára. A setup box a központi TV-re van kapcsolva, ezért akinél annak a távkezelője van, az a műsorok ura! Az édesség megkaparintásáért folyó harcot talán csak a távkezelőért folyó küzdelem tudja űberelni.

James jó üzleti érzékkel közölte, hogy néhány csokiért átkapcsol. Jack feljött és nagy bánatosan vette ki a szatyrot a szekrényből, miközben elmesélte, hogy milyen aljas üzletet ajánlott a bátyja. Az azért elgondolkodtató, hogy ezeknek a gyerekeknek mindenük megvan, de az édességért bármikor hajlandóak ölre menni.

Egyébként én már két hét után kitapasztaltam, hogy kinél van a távirányító este, mert ha sport megy, akkor Richard a főnök, ha valami agyatlan sorozat, akkor Julia vagy Milly, ha pankráció vagy Disney, akkor Jack, vagy James, ha valami normális film vagy zene akkor Matthew, esetleg Richard.

 

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...