Au pair blog

Guy Fawkes Nigh - Remembrance of the 5th of November

Guy Fawkes Nigh - Remembrance of the 5th of November

1603-ban meghalt első Erzsébet. Első Erzsébet VIII Henrik lányaként, nem sok jogot adott az akkori katolikusoknak, akik abban bíztak, hogy a következő uralkodó, a skót Jakab majd megértőbb lesz. Nem lett!

Ezért 1605 november 5-én, egy csoportnyi katolikus angol nemes Robert Catesby vezetésével I. Jakab királyt gondolta felrobbantani, az egyszerűség kedvéért az angol parlamenttel, valamint biztos, ami biztos London teljes belvárosával együtt. Jakab művelt uralkodó volt, a parlament alsóházával való folytonos vitái között még arra is maradt ideje, hogy Daemonologia címmel könyvet írjon, majd kishíjján csődbe vitte az angol királyságot. A lázadók azonban nem ezért, hanem protestáns hitéért és az anglikán egyház megszilárdításáért tett erőfeszítései miatt csempésztek úgy harminchat hordónyi jó minőségű puskaport a parlament alatt bérelt pincehelységbe. Szerencsétlenségükre elbuktak egy levélen, amelyben a lázadó csoport egyik tagja, egy királyhű lordot próbált figyelmeztetni: aznap okosabb lenne távol maradni a politikától.

A merénylet meghiúsult, az összeesküvőket elfogták és kivégezték. Különösképp egy Guy Fawkes nevű zsoldos fázott rá az egészre, akit tetten értek az ominózus pincében. Egy darabig egyedüli gyanúsítottként kellett elszenvednie a középkorban szokásos, oly barátságtalan kérdezősködést, aminek a végén nyilván kifejezett megváltásnak értékelhette a felakasztását követő felnégyelést. Ezen esemény óta a parlament évente csak egyszer ülésezik az épületben, amikor megnyitják a parlamenti évet. Hagyományból a megnyitás előtt a Tower testőrei átfésülik a Westminster pincéit. Ezt a folyamatot a mai napig figyelemmel kíséri a királynő.

Manapság november ötödikét az ellenőrzött tábortüzek mellett őrült tűzijátékozással is ünneplik, de nem ám egy napig, hanem hetekig. Néha úgy érzem magam sötétedés után, mintha egy háborús övezetben élnék.

Ezen a hétvégén két Bonfire partin is voltunk. Az egyik Jack puccos iskolájában a másikat, Julia még puccosabb konditermének is otthont adó Wellness központjában tartották.

Az első azért volt emlékezetes, mert ilyen partin még soha nem voltam, és mert ott volt velünk Richard első házasságából származó lánya, és a hatéves unokája. A második parti a Stoke Park kastélyszállóban volt. Maga a hely is gyönyörű, egy hatalmas park közepén van a szálló, egy csónakázó tó partján. Aki látta valaha a Bridget Jones naplóját, láthatta ezt a tavat. Ezen csónakázott önfeledten, Hugh Grant  a Renée Zelwegger a mini szabijukon. Volt minden, kaja, pia, forró csoki, forralt bor, zenekar. Szóval tudnak élni az angolok.
Az össztársadalmi partik mellett nagyon sok háznál van magán parti (nálunk hál Istennek nem volt).Volt viszont Richard és Julia legjobb barátainál egy igazi - mutassuk meg mindenkinek, hogy mi vagyunk a leggazdagabbak - Bonfire parti. A parti egyébként jól sikerült, rengeteg, kaja, pia, és természetesen tábortűz, valamint 8 óra körül Mike rendezett egy kb. 20 perces tűzijátékot. A háziak kedvesek voltak, én Miket különben is bírom, jó humora van. Mindig próbál beszélgetni velem, és ezt méltányolom. Jó érzés, ha egy idegen környezetben tapasztal az ember némi toleranciát, és kedvességet, főleg ha az egy angoltól jön.

Au Pair program – Nekem való lehetőség?

Ezzel a teszttel kipróbálhatod, hogy au pair program jó lehetőség - e számodra. Sok sikert!

Aupairfect - Au pair Conversation Meetup

 • Külföldi munka és nyelvtanulás
 • Más kultúrák megismerése
 • Új szemléletmód elsajátítása
 • Függetlenség és biztonság
 • Idegennyelv gyakorlás
 • Nemzetközi felsőfokú tanulmányok
 • Speciális diplomamentő program
 • A jövőd megalapozása
 • Külföldi szakmai gyakorlat

Ismerd meg Meetup csoportunkat!

Érdekel

Aupairfect Intercultural Au pair Program
Angol-Magyar nyelvű babysitter és au pair képzés

Kezdd felkészülten az au pair programot, vegyél részt kétnyelvű au pair tréningünkön!

A képzés főbb moduljai:

 • Angol - Magyar nyelvű állásinterjú tréning
 • Hogyan kezeld: Kulturális sokk, honvágy
 • Beilleszkedés egy idegen kultúrába
 • Kommunikáció a szülőkkel és a gyerekekkel
 • Gyermekgondozási ismeretek
 • Viselkedés menedzsment és fegyelmezés
 • Egészség és biztonság
Érdekel

Summer Au Pair Program

Tanulj nyelveket és keress zsebpénzt summer au pair programunkkal!

Válassz országot most!