For aupairs

Aupairfect blog

Au pair program – Ügynökséggel vagy anélkül?

Biztosan sokan megkérdezik maguktól, mikor au pair munkát keresnek, hogy miért is lenne szükségük ügynökség segítségére, mikor tele van az internet családok ezreivel, akik au pairre és au pair jelöltekkel, akik családokra vadásznak. Véleményem szerint, talán ez a legveszélyesebb formája a családkeresésnek.

Egy professzionális közvetítő cég nemcsak az au pair program előnyeire, de a buktatóira is felhívja a jelentkezők figyelmét, valamint külföldi partnerei által információt, támogatást és ezáltal biztonságot nyújt az ügyfeleinek.

Au pair program – Ügynökséggel vagy anélkül

Az ügynökségek szerepe nemcsak abban áll, hogy családot találnak, hanem abban is, hogy megbízható, leinformált családot találnak, akiért a külföldi partner ügynökség is felelősséget vállal, ahol:

Ezért nagyon fontos lenne, hogy mindenki alaposan tájékozódjon a lehetőségekről és az au pair program feltételeiről, hiszen ezek országról országra változnak.

Az is nagyon fontos, hogy ne siettessük fölöslegesen az indulást! Komoly döntés, hogy elindulunk a nagyvilágba, ezért próbáljuk a legjobb és a legbiztonságosabb módját megtalálni az utazásnak. Ne az legyen a szempont, hogy egy héten belül már ne legyünk az országban!

Au pair program – Ügynökséggel vagy anélkül

És még egy fontos tanács! Ne spórolj, a család sem teszi!

Azok a családok, akik komolyan gondolják az au pair keresést, súlyos összegeket fizetnek a helyi au pair ügynökségeknek a megfelelő jelölt megtalálásáért. A helyi ügynökségek külföldi partnereiken keresztül biztosítják, hogy minden jelöltről megfelelő információ álljon rendelkezésre. Tesztelésre kerül az idegennyelv-tudás, valamint minden leendő au pairnek referenciákat kell benyújtani, ami alátámasztja a gyermekfelügyeleti tapasztalatot. Mindenkinek be kell szereznie egy három hónapnál nem régebbi erkölcsi bizonyítványt, valamint egy orvosi igazolást.  

A külföldi ügynökség felel a család magbízhatóságáért, míg az itteni partner biztosítja az au pair jelölt megbízhatóságát. A komoly au pair ügynökségek nem közvetítenek senkit anélkül, hogy személyesen találkozzanak a jelöltekkel. Ez a család, és az au pair esetében is igaz. A külföldi ügynökségek nagy része pontosan ezért nem áll szóba direkt módon az au pair jelölttel, mert nem tudja biztosítani az au pair kiválasztás szigorú folyamatát. Amikor én a második családot kerestem Angliában, hiába ismert jól már személyesen is az angol ügynökség - akkor már a második családot közvetítették nekem - a leendő munkaadóm ragaszkodott ahhoz, hogy az előző család referencia levelet adjon a munkámról.

Mindenkinek azt javaslom, hogy ne a közvetítési költségen spóroljon! Aki komolyan veszi az au pair programot, nem az interneten keresgél magának családot, vagy au pairt.

 

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...