For families

KÖZÖS ELŐNYÖK

Előnyök a vendéglátó családnál

  

Az au pairek legfőbb feladata, hogy a családba beilleszkedve segítsenek a szülőknek a gyerekekkel kapcsolatos teendőkben. Segít a gyerekeket iskolába, külön programokra vinni, játszik velük, közös programokat szervez, segít a házi feladatban.
Emellett, segítséget nyújt a könnyebb házkörüli munkákban, rendet rak a gyerekek szobájában, akár a gyerekekkel együtt, kimossa, kivasalja az iskolai egyenruhákat, segít vacsorát főzni, rendben tartja a konyhát. Az au pair hetente egy-két este babysitteri feladatokat is ellát, így a házaspárok nyugodtan elmehetnek este vacsorázni, színházba, moziba, több tartalmas időt tudnak együtt tölteni. Ezek együtt mind olyan előnyök, amelyek miatt érdemes megfontolni egy au pair vendégül látását.

  

Előnyök az au pairnél

   

Az au paireknek sok szempontból kiváló lehetőség egy külföldi családnál élni. Miután munkájukért cserébe szállást (külön szoba, TV, Wifi) teljes ellátást és zsebpénzt kapnak, minimális ráfordítással tudják megteremteni a lehetőségét annak, hogy egy külföldi országban éljenek, nyelvet tanuljanak és új emberekkel, kultúrával ismerkedjenek meg. A hétvégéken lehetőségük nyílik körbejárni az országot, rengeteg új emberrel megismerkedni, szórakozni, tapasztalatot szerezni, VILÁGOT LÁTNI!

  

És az alapok…

      

Elvárások tisztázása

A gyermeknevelési, gondozási feladatok tisztázása szintén nagyon fontos egy új au pair esetében. A gyermekek családi szocializációjuk során már hozzászoktak bizonyos szabályokhoz, viselkedési normákhoz. Elvárásaidat a gyermeknevelés kapcsán már a legelején tisztázd az új au pairrel, és ezeket következetesen kérd is számon. Nem lehet két irányban, kétféle elvárás alapján nevelni a gyerekeket!

Hatékony kommunikáció

A hatékony kommunikációval nagyon sok probléma félreértés elkerülhető, vagy megoldható.
Amikor egy új ember érkezik a családba, természetes, hogy az első időkben nincs tisztában sem a háztarással, sem a gyermeknevelési szabályainkkal. Ezeket már az elejétől folyamatosan tisztázni kell a gyors és könnyű integráció érdekében. Mindig, mindent mondjunk el, lassan és érthetően, hiszen a probléma lehet, hogy csak a nyelvi különbözőségekből adódik. Tapasztalatból tudom, hogy főleg az első időkben milyen nehéz megérteni egy anyanyelvi beszélőt, főleg ha még kicsit stresszes is a szituáció. A hatékony kommunikáció segít megismerni egymást és tisztázni az esetleges félreértéseket.

Pontos napirend

Pontos napirend készítésével nagyban megkönnyíthetjük au pairünk dolgát és a sajátunkat is. A napirend tartalmazza a munkaidőt, az elvégzendő feladatokat, a gyerekek óráinak, különóráinak pontos rendjét. Az írott napirend segít rendszerezni a napi teendőket, és nagy segítséget jelent, amíg a napi feladatok rutinná nem válnak.

Elérhetőség megadása

Alapvető szabály, főleg az új au pair munkába állásának kezdeti időszakában, hogy mindig hagyjunk elérhetőséget, amennyiben nem vagyunk otthon, és mindig tudják mind a gyerekek, mind pedig az au pair, hogy nincs más felnőtt a házban. Beszéljük meg előre, hogy mi a teendő probléma esetén, kit lehet felhívni, kitől lehet segítséget kérni.

Au Pair program – Nekem való lehetőség?

Ezzel a teszttel kipróbálhatod, hogy au pair program jó lehetőség - e számodra. Sok sikert!

Aupairfect - Au pair Conversation Meetup

 • Külföldi munka és nyelvtanulás
 • Más kultúrák megismerése
 • Új szemléletmód elsajátítása
 • Függetlenség és biztonság
 • Idegennyelv gyakorlás
 • Nemzetközi felsőfokú tanulmányok
 • Speciális diplomamentő program
 • A jövőd megalapozása
 • Külföldi szakmai gyakorlat

Ismerd meg Meetup csoportunkat!

Érdekel

Aupairfect Intercultural Au pair Program
Angol-Magyar nyelvű babysitter és au pair képzés

Kezdd felkészülten az au pair programot, vegyél részt kétnyelvű au pair tréningünkön!

A képzés főbb moduljai:

 • Angol - Magyar nyelvű állásinterjú tréning
 • Hogyan kezeld: Kulturális sokk, honvágy
 • Beilleszkedés egy idegen kultúrába
 • Kommunikáció a szülőkkel és a gyerekekkel
 • Gyermekgondozási ismeretek
 • Viselkedés menedzsment és fegyelmezés
 • Egészség és biztonság
Érdekel

Summer Au Pair Program

Tanulj nyelveket és keress zsebpénzt summer au pair programunkkal!

Válassz országot most!