For families

A SIKER TITKA...

Az au pairek nagyrésze hosszú utazás után érkezik meg egy idegen országba ezért természetes, hogy időre van szükségük, hogy kipihenjék az út fáradalmait, akklimatizálódjanak és megszokják az új környezetüket. Az első nap és este legyen a barátkozás és ismerkedés ideje egy finom vacsora vagy egy pohár bor mellett! Adjunk időt az új vendégünknek berendezkedni, elfoglalni az új birodalmát, hogy reggel kipihenten kezdhesse meg az új életét a családdal! 

  

Nyelv

Ha az az elvárás, hogy az au pair magyarul beszéljen a gyerekekkel, figyeljünk oda, hogy idegen nyelvi kommunikáció is legyen a családban. Az au pair keresés során fel kell mérni az au pair nyelvtudását, főleg amennyiben elvárás, hogy az adott ország nyelvét beszélje és időt kell adni neki, amíg belejön és megszokja, hogy napi szinten ezt a nyelvet kell beszélnie. A támogató hozzáállás nagyban segít majd az au pair önbizalmán, ezáltal hatalmas fejlődésen mehet keresztül már az első héten.  

  

Bevezetés a feladatokba

Érdemes időt fordítani arra, hogy nagyon alaposan átbeszéljük az au pair feladatait már az elején. Soha ne becsüljük le azokat a kulturális és egyéni különbségeket, amelyek feltűnhetnek, amikor egy új taggal bővül a háztartás. Ha fontos, hogy minden egy megadott rendszer szerint történjen az otthonunkban, akkor ezeket meg kell értetni az au pairrel és meg is kell mutatni. Ne felejtsük el, hogy a számunkra alapvető, de nagy jelentőséggel nem bíró apró dolgok elmulasztása, vagy eltévesztése már nagy félreértéseket eredményezhet, ezért például, ha a mosogatógép bepakolásának van egy külön módja, mert szerintünk így működik a legjobban, akkor ezt feltétlenül meg kell mutatni. Ez a különösen fontos, ha a gyermekgondozást is érinti. Mindannyian kicsit másképp neveljük gyermekeinket, és egyértelmű, hogy szeretnénk, hogy az au pair cselekedetei tükrözzék az elképzeléseinket a gyermekekkel kapcsolatos tevékenységekben.

  

Bevezetés a háztartásba

Az első néhány nap során gondoskodni kell arról, hogy az au pair kapjon egy alapvető bevezetést a háztartásba, különös tekintettel minden olyan eszköz működésére és elhelyezkedésére, amelyet a feladatai elvégzéséhez szükségesek, valamint azokról az berendezésekről, is melyeket az au pair szabadidejében használhat.

Például a következőkről lehet szó:

 • Háztartás biztonsága: - ajtók, ablakok bezárása, riasztás beállítása
 • Háztartási készülékek: - tűzhely, mikrohullámú sütő, mosógép stb.
 • Szórakozás: - TV, DVD stb.
 • Fűtés és világítás
 • A szemét ürítése, hulladéklerakás / újrahasznosítás

   

A környék megmutatása

Szintén az első pár nap feladatai közé tartozik, hogy bemutassuk az au pairnek a környéket, a helyi busz- és vasútállomásokat. Ijesztő lehet elsőre kiigazodni a menetrendeken és jegyeket vásárolni egy idegen országban, így az au pair nagyra fogja értékelni, ha ezeket a részletesebben megmutatják neki. Minél boldogabb az au pair az új környezetben, annál sikeresebb lesz a program mind a család, mind pedig az au pair számára.

  

Regisztráció az orvosnál

Segítsünk az au pairnek a helyi kórház felkeresésében és az ott történő regisztrációban. Ez fontos, így elkerülhetjük a várakozást, vagy bármilyen egyéb felmerülő problémát, ha netán az au pair kezelésre szorulna a program során. A regisztráció követelményeiről az orvostól kérhetünk tájékoztatást.

   

Helyi Főiskola / Nyelviskola

Az au pairek általában részt szoktak venni nyelvtanfolyamokon, hogy fejlesszék nyelvtudásukat. Megegyezés kérdése, hogy az au pair nyelviskolai költségeit, a beutazás költségeit, illetve a tanfolyam díját ki fedezi, ezt fontos a szerződésben tisztázni. A tanfolyamon való részvétel bizonyos rugalmasságot igényelhet tőlünk az au pair munkaidejét illetően, különösen, ha az au pair a napi öt órán túl többet segít. Érdemes utánanézni a környék nyelviskoláinak, ellenőrizni a lokációt, a költségeket és a nyelvtanfolyam ütemtervét, mielőtt véglegesítjük az elhelyezés részleteit.

    

Kapcsolat más au pairekkel

Ha lehetséges, mutassuk be az au pairt minél több ismerősnek, szomszédnak a környéken, hogy érezze nem kívülálló és kicsit otthonosabb legyen neki a helyzet, hogy ismer embereket.  A helyi nyelviskolákban más au pairek is részt szoktak venni kurzusokon, így ez is egy remek ismerkedési lehetőség lehet, ami szintén nagyon sokat segít az au pairnek a feloldódásban és a nyelv gyakorlásában is.

   

Házirend

Alaposan át kell gondolni a követelményeket és a szabályokat, melyeket érvényesíteni szeretnénk az otthonunkban. Egyértelmű alapszabályok meghatározásával minimalizálhatjuk a félreértések lehetőségét, amelyek később konfliktusokhoz vezethetnek.

    

A gyermekek gondozása

Nagyon fontos időt fordítani arra, hogy részletesen elmagyarázzuk, hogy miként neveljük a gyermekeinket és tisztázzuk az alapvető követelményeinket a nevelésükkel kapcsolatban. Különösen fontos, hogy ismerjük az au pair gyermekgondozásban való jártasságát és tapasztalatait, és nem szabad hagynunk, hogy olyan helyzetbe kerüljön, amikor nem tudja mi a teendő, mert ez veszélyeztetheti a gyermek jólétét és biztonságát. Fontos, hogy tudjuk, az au pair általában nem egy képzett gyermekgondozó és nem is szabad felé ilyen elvárásokat támasztani.

   

Vezetés és az autóhasználat

Amennyiben olyan au pairre van szüksége a családnak akik tud vezetni, több fontos részletet is át kell gondolni és előkészíteni. Ügynökségünk minden esetben ellenőrzi a jogosítvány érvényességét, és felhívjuk az au paireink figyelmét, hogy csak magabiztos vezetés tudás és gyakorlat esetén vállaljanak olyan au pair pozíciót, ahol vezetniük kell. Szintén felhívjuk az au paireink figyelmét, hogy  óvatosan és felelősségteljesen kell az autót használniuk, és ebbe bele tartozik a gyorshajtás és a parkolási szabályok megsértése is. Jogosítvány érvényesége: A magyar jogosítvánnyal hosszabb - rövidebb ideig lehet külföldön vezetni, ezt az időtartamot már az au pair megérkezésekor ellenőrizzük. Sokat segít, ha a család néhány órára hivatásos oktatót fogad az au pair mellé, amíg megismeri az autót és a helyi viszonyokat. Ennek főleg olyan országokban van jelentősége, ahol a jobb oldali közlekedés van érvényben. Amennyiben oktatóra nincs szükség, a család valamelyik tagja kísérje el az au pairt az első néhány útra, illetve érdemes azokon az útvonalakon végigmenni, amelyeket majd napi rutin szerűen meg kell tenni az au pairnek a gyerekekkel. Nagyon fontos szabály, hogy az autó teljes körű biztosítása és szervizelése a család felelőssége, és feladata. Az autón minden esetben lenni kell a felelősség biztosításon túl kiegészítő biztosításnak is. Amennyiben az au pair hibájából történik autó baleset a kár rendezése közös megegyezéssel működhet.

Au Pair program – Nekem való lehetőség?

Ezzel a teszttel kipróbálhatod, hogy au pair program jó lehetőség - e számodra. Sok sikert!

Aupairfect - Au pair Conversation Meetup

 • Külföldi munka és nyelvtanulás
 • Más kultúrák megismerése
 • Új szemléletmód elsajátítása
 • Függetlenség és biztonság
 • Idegennyelv gyakorlás
 • Nemzetközi felsőfokú tanulmányok
 • Speciális diplomamentő program
 • A jövőd megalapozása
 • Külföldi szakmai gyakorlat

Ismerd meg Meetup csoportunkat!

Érdekel

Aupairfect Intercultural Au pair Program
Angol-Magyar nyelvű babysitter és au pair képzés

Kezdd felkészülten az au pair programot, vegyél részt kétnyelvű au pair tréningünkön!

A képzés főbb moduljai:

 • Angol - Magyar nyelvű állásinterjú tréning
 • Hogyan kezeld: Kulturális sokk, honvágy
 • Beilleszkedés egy idegen kultúrába
 • Kommunikáció a szülőkkel és a gyerekekkel
 • Gyermekgondozási ismeretek
 • Viselkedés menedzsment és fegyelmezés
 • Egészség és biztonság
Érdekel

Summer Au Pair Program

Tanulj nyelveket és keress zsebpénzt summer au pair programunkkal!

Válassz országot most!