For aupairs

Aupairfect blog

Karácsonyi próbavacsora

Vasárnap este vált egészen világossá számomra, hogy miért nem vacsoráznak együtt a szülők a gyerekekkel. Többek között azért, mert a gyerekek hamarabb esznek, mint mi illetve teljesen mást. A másik dolog pedig az, hogy állandó, kardozás megy, hogy egyék meg azt a kb. 4 fajta menüt, ami váltakozik egy héten. Rengeteg kolbászt esznek, amit még véletlenül sem szabad összetéveszteni a jó kis magyar kolbászokkal.

Paradicsomos babkonzervet szinte minden este esznek, sokszor van spagetti valami paradicsomos hússal, illetve rengeteg előre gyártott félkész étel. Még az elején kérdeztem Juliát, miért főz mást a gyerekeknek. Mire az volt a válasz, hogy a gyerekek vacsorája táplálóbb, mint a miénk. Természetesen nem kezdtem el vitatkozni vele. A furcsa csak az, hogy ha elmegyünk étterembe a gyerekek ott is hamburgert, hot-dogot, vagy kolbászt esznek, pedig bármit választhatnának. Én már próbáltam egy - két új dolgot készíteni nekik, de nem ették meg. Tiszta agyrém. Ezek után mit is várjon az ember egy olyan néptől, aki paradicsomos konzervbabon szocializálódik? Éttermekben és gyors büfékben is lehet kapni, szerintem rettenetes, de az angolok imádják. A másik nagy kedvencük a héjában sült krumpli, ami egyébként finom, bár gyerekkoromban édesanyámék inkább a disznókat meg a tyúkokat etették vele, mint a családot.

Szóval az nagyon ritka, amikor ugyanaz a menü nekünk és kölyköknek és főleg ritka, ha együtt eszik a család. Talán ilyen csak a hétvégéken van, bár többnyire akkor is étterembe megyünk.

Vasárnap kivételesen együtt ettünk – volna ha….

Jack ki nem veri a rettenetes balhét, hogy ez a kaja ez gusztustalan és ez neki nem kell.

Richardot, akit egyébként ritkán lehet kibillenteni a jól megszokott flegmájából, teljesen kiakadt, felvitte Jacket (szó szerint a ruhájánál fogva) a szobájába. Hogy ott mi történt nem tudom, mert senki nem ment fel megnézni. Julia sem avatkozott közbe, kivételesen nem rohant megmenteni a fiát. Később én felmentem Jack szobájába. Ült az ágyán és nagyon sírt, mondván, hogy őt mindenki utálja. (Vajon miért?) Próbáltam megvigasztalni, hogy mindenki szereti őt de ma este nagyon csúnyán viselkedett. Később feljött Julia és elmagyarázta neki hogy jó lesz ha időben eldönti hol akarja tölteni a karácsonyt, mert itthon akkor is ez lesz a vacsora, és jó lenne ha az előbbi jelenet nem ismétlődne meg.

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...