For aupairs

Aupairfect blog

Au pairnek készülök – Milyen szintű nyelvtudásra lesz szükségem?

Legalább alapfokú kommunikációs nyelvtudásra van szükség ahhoz, hogy valaki, au pairként dolgozzon külföldön. Gondolj csak bele, hogy már a jelentkezési anyagaid összeállításhoz is szükség lesz nyelvtudásra, nem beszélve a telefonos állásinterjúról a családdal.

A Skype-os interjú a legfontosabb része a kiválasztási folyamatnak. A legfontosabb, hogy jó benyomást kelts a szülőkben, felkészülten várd a kérdéseiket, és neked is legyen néhány kérdés a tarsolyodban. Készülj arra is, hogy néhány mondatban be tudj mutatkozni, tudj beszélni magadról, a munkádról, iskoládról, arról, hogy miért szeretnél, au pair lenni. Az interjú célja nem csak az angoltudásod tesztelése, hanem az is, hogy minél több információt megtudjanak rólad a családok. Az interjú legtöbbször Skypon keresztül történik, kb. 10 perc max fél óra szokott lenni, de családja válogatja, és tőled is függ, hogy mennyi kérdésed lesz majd.

A fogadó családok tudják, hogy au pairként a célod a nyelvtanulás és, hogy nem lesz tökéletes a tudásod, de arra képesnek kell lenned, hogy legalább alapfokon kommunikálj velük, a gyerekkel, és hogy megérts a rád bízott feladatokat. Ők legalább olyan izgatottak, mint te vagy, és kíváncsiak rád, főleg a gyerekek. Segíts nekik megismerni téged, tarts a tarsolyodban néhány kérdést - akár az interjúkérdésekből -, ami alapján már a haza úton is beszélgethettek. Győzd le a szégyenlősségedet és kommunikálj bátran. Senki nem várja tőled a tökéletes beszélgetést, elvégre nem társalkodónőnek vettek fel.

Gondolj csak bele a fogadó család helyzetébe! Rád bízzák a legféltettebb kincsüket, a gyerekeiket, valamint az összes értéküket, házukat, kocsijukat. Biztosnak kell lenniük abban, hogy nyelvileg elég felkészült vagy a problémák megoldására, megbízhatóan kezeled a váratlan helyzeteket. A gyermekek és saját biztonságod érdekében is alapfeltétel a nyelvtudás, hiszen szükség lehet akár gyors telefonos segélyhívásra is.

Ezért kiutazásod előtt gyakorolj, amennyit csak lehet, és ha szükséges, végezz el egy néhány hetes, esetleg hónapos nyelvtanfolyamot, hogy egy kicsit felturbózd a tudásod indulás előtt. Amennyiben szükséged van nyelvtanár, vagy nyelviskola ajánlásra, fordulj hozzánk bizalommal. Kidolgoztunk számodra egy intenzív angol felkészítő nyelvkurzust, valamint au pair program felkészítő anyagunkat is két nyelven kapod meg, így nyelvileg már felkészülten indulhatsz útnak.

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...