For aupairs

Aupairfect blog

Két hete négy gyerekkel! – Mikor a túlélés a cél!

Az első baby-sitting a családnál meghatározó élmény. Főleg, ha négy igen szabad nevelést kapott lurkót kell egy időben „életben tartani” :). Bébikről szó sincs, a legnagyobb már 17 éves! Már lassan kezdek túllenni, a nyelvi anomáliákon, mikor újabb kaland veszi kezdetét.  A helyzet csúcspontján a szülők elérhetetlen messzeségben iszogatnak egy kocsmában.

Túl sok minden nem történt az előző héthez képest, ha csak az nem, hogy jött még pár fizetett alkalmazott a házhoz. Szombaton megérkezett a család személyi edzője és boksz valamint, erőnléti edzést tartott Juliának és a 15 éves Jamesnak. Valamint jött még egy masszőr.

Én egyébként jól vagyok, és már nem ver ki a víz, ha szól hozzám valaki, hanem megpróbálok arra koncentrálni, hogy mi a fenét akar tőlem. Egyébként a héten beszélgettem Richarddal, valamint a legnagyobb fiúval is. Az egyikkel sörözés a másikkal whiskyzés közben. Nem tudom, van –e az alkoholnak tudományosan kimutatott nyelvtanulást valamint beszédkészséget segítő hatása, de rám mindenesetre jó hatással van. Csak úgy oldódnak a gátlások! Tegnap voltam vidámparkban is. Egy közelben lakó magyar, au pair pár hívott meg. Őket már az első héten megismertem, a vendéglátó családom kérte meg őket, hogy jöjjenek át megismerkedni velem. Ez egyébként kedves ötlet volt tőlük. Az elején kicsit tartottam ettől az ismeretségtől, de kellemesen csalódtam bennük. Kedvesek, segítőkészek voltak, ők még emlékeztek arra, milyen is egyedül lenni egy idegen országban.

Egész jól éreztem magam, de legközelebb inkább színházba, moziba, vásárolni vagy bárhová megyek. Közel 25 font volt a belépő - még leírni is szörnyű - és annyira nem volt jó! Vagy csak már kiöregedtem ezekből a szórakozásokból? Csak azért mentem, mert jó volt a társaság és szerettem volna már egy kicsit kimozdulni.

Este túlestem az első baby sittingen is. A szülők partira mentek. Négy gyerekkel egyedül! A legnagyobb srác, fűtől vagy piától kiütve aludt a szobájában, tehát vele nagyon nem lettem volna kisegítve, ha gond van. A második legnagyobbal semmi gond. Ő egyébként is a legrendesebb! A kislány a részeg bátyja szobájában garázdálkodott a számítógépen - nem mintha neki nem lenne -, a kicsi meg bőgött az anyja után. Szóval jól indult. Milli később a segítségemre sietett és meggyőzte a kicsit, hogy hívjuk fel a szülőket, mert semmi értelme idegesíteni őket. Azért ez kedves volt tőle, és Jack is megnyugodott. Nekem csak egy cél lebegett a szemem előtt a gyerekeket életben kell tartani, amíg a szülők hazaérnek, minden más másodlagos. De aztán túléltük! Ők is és én is!

Az idő egyébként szokatlanul jó. Meleg van és mindennap süt a nap. A kaja továbbra is szenzációs. Ma este marha bélszín volt párolt zöldséggel és persze bor. Olyan jó, hogy imádok enni!

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...