For aupairs

Aupairfect blog

Hogyan tovább a ponthatárok után?

Ha nem sikerül a felvételi…
Ez bizony kudarc, de mégsem dől össze a világ. Ne dobd tehát félre az álmaidat, inkább gondold őket újra és fordítsd az előnyére azt a helyzetet, hogy csak pár hónap vagy esetleg csak egy év múlva tanulsz tovább. Növeld az esélyeidet, hogy később arra az életpályára léphess, amit igazán megálmodtál magadnak.
Néhány lehetőség, amivel áthidalhatod és hasznosan töltheted az előtted álló hónapokat:

Keresztféléves felvételi:
Felvételizni októberben is lehet, mégpedig a keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárásban meghirdetett képzésekre. Ha ez sikerül, jövő februárban már te is az előadótermekben ülhetsz.

Nyelvtanulás az au pair programmal:
Itt az ideje, hogy letedd a régen halogatott nyelvvizsgádat, és ne majd a diplomaosztó előtt szembesülj azzal, hogy ezzel még tartozol magadnak és persze a felsőoktatási követelményrendszernek is. Mindannyian tudjuk azonban azt is, hogy a nyelvvizsga önmagában csak egy papírdarab (bár nagyon hasznos kis papír) de sok esetbe nem jelent életképes, használható idegen nyelvtudást. Az au pair program tökéletes lehetőséget biztosít arra, ne csak a nyelvvizsga támasztotta követelményeknek, hanem a munkahelyek és az élethelyzetek által elvárt nyelvi követelményeknek is megfelelj.

Az au pair munka tökéletes lehetőséget biztosít arra, hogy idegen nyelvi környezetben, egy családdal együtt élve, napi szinten, élethelyzetekben fejleszthesd a nyelvtudásodat, úgy hogy mellette még zsebpénzt is keresel. Néhány külföldön töltött hónap páratlan élményekkel gazdagít, és nemcsak a nyelvtudásodat fejleszti, hanem ahogy a tapasztalatok mutatják: a fiatalok bátrabban és nyitottabban térnek haza egy idegen országból. Fejlődik adaptációs készségük, önállóságuk, hasznos kapcsolatokat, barátságokat építenek.

Önkéntesség, gyakornokoskodás, munkavégzés:
A középiskola végéig a diákok többsége viszonylag kevés tapasztalatot szerez a nagybetűs életben. Ha szeretnél belekóstolni a munka világába, akkor az önkéntesség vagy a gyakornokság szerepét neked találták ki. Már néhány hónap segít ugyanis abban, hogy kipróbáld mi való neked, milyen környezetben érzed jól magad, mivel is szeretnél valójában foglalkozni a mindennapjaid során. Önkénteskedni azonban nemcsak Magyarországon lehet. Ha igazán két legyet akarsz ütni egy csapásra, külföldön az au pair munka mellett önkénteskedésre is lesz lehetőséged. Én az Oxfamnál önkénteskedtem Angliában és Őszintén mondhatom, hogy az au pair munka után ez volt a második legjobb döntésem. A külföldön végzett önkéntes munkáról, a lehetőségekről, előnyökről a következő blog bejegyzésünkben olvashatsz.

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...