For aupairs

Aupairfect blog

Közösségi oldalunk- hátrányt jelenthet az álláskeresésnél?

A keresők után a munkaadók gyakran a közösségi oldalak (Facebook, Twitter, Instagram) felé fordulnak. A HR-es ilyenkor felhasználóként belép a szolgáltatásba és megkeresi a jelentkező profil oldalát, ahonnan sok érdekesség kiderülhet az illető személyéről. Ez persze nem mindig jelent veszélyt, de adódhatnak kellemetlenségek. Egy általunk megkérdezett HR szakember megjegyezte, hogy volt már olyan jelölt, akit azért nem hívtak be egy tanácsadói állásra szóló interjúra, mert az egyik közösségi adatlapján melltartós képek szerepeltek róla szalonképtelen környezetben.

Mi okozhat gondot?

Sajnos a személyes oldalak vizsgálatakor - szemben például egy sablonból készült CV-vel - szubjektív benyomások diktálnak, így egy letolt gatyás, részeg fotó, egy-egy kirekesztő, szélsőséges megnyilatkozás, vagy csak szimplán rossz ízlés is elrettenthet valakit.

Mit tehetünk?

Egyrészt érdemes kerülni az olyan posztolásokat, kedvenceket, amelyek esetleg sértőek lehetnek bárkire nézve. Természetesen nem tanácsoljuk, hogy mindenki azonnal lásson neki a bemutatkozások átalakításához, hiszen ezek a terek a baráti kapcsolatok ápolására és nem a céges arcunk bemutatására jöttek létre. Csupán azt mondjuk, hogy ha lehet, kerüljük a „magyarázatra szoruló" megnyilvánulásokat. A másik, amire érdemes odafigyelni, hogy a legtöbb oldalon a személyes beállításainknál kijelölhetjük azoknak a körét, akik látják a profilunkhoz tartozó tartalmakat, korlátozhatjuk ezek nyilvánosságát. Tehát úgy is rövidre zárhatjuk ezt a kérdést, hogy személyes bemutatkozásunkat, fotóinkat csak a barátainknak tesszük elérhetővé.

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...