For aupairs

Aupairfect blog

15 +1 dolog, amit mindenképp meg kell tenned érettségi előtt

Mindjárt itt az érettségi? Segáz! Íme 15 dolog, amit azonban MUSZÁJ megcsinálnod, mielőtt kilépsz a középiskolából!

Lógj el egy napot a legjobb spanokkal!

Igazán megengedhettek magatoknak egy felejthetetlen és eseménydús suli mentes napot, nemde? Figyelem: krónikusan sokat hiányzók számára inkább nem ajánlott!

Vegyél részt egy sulis rendezvényen!

Van zenekara a gimidnek? Menj el egy koncertjükre, vagy ha bevállalósabb vagy, csatlakozz! Színészkednél az osztálytársaiddal? Lépj be a színjátszó körbe! Gondolj csak bele, egyszer vagy középsulis, ne hagyj ki egy ilyen lehetőséget!

Kezdj el mosni magadra!

Jobb időben megtanulnod a “létfenntartáshoz” szükséges dolgokat a háztartásban. Ha az egyetem/fősuli miatt elköltözöl otthonról, az önállósodás nagyon meg fog viselni, ha nem kezded el szoktatni magad a dologhoz. Mosásra fel!

Töröld ki a “veszélyes” posztokat/képeket a Facebook-odról!

Ha egyetemre mész/ melózni kezdesz, próbálod a legjobb oldalad mutatni az új tanároknak/kollegáknak/főnöknek! Ne hagyd, hogy a brutálisan gáz bulifotók miatt negatív véleményt formáljanak rólad mások! Csak azokat az infókat hagyd nyilvánosan, amik tényleg rendben vannak. ( NEM VICC! Sokakat lecsekkolnak állásinterjú előtt! Ezt jobb, ha észben tartod!)

Köszönd meg a kedvenc tanáraidnak, hogy mennyire sokat segítettek neked!

Egy jó tanár számára igenis fontos a diákok visszajelzése, szóval ne a parázz a köszönet nyilvánítástól. Tedd szebbé a napjukat pár kedves mondattal! Nyugi, nem fogják azt hinni, hogy beléjük vagy zúgva!

Készíts egy videót az egész suliról!

Lehet, hogy ez most elsőre furán hangzott, de majd amikor igazán távoli emlék lesz a középiskola, rendkívül hálás leszel magadnak a felvételért. Baromi sokat segíthet az emlékek felelevenítésében.

Állíts össze egy listát azokból a számokból, amik a gimis eseményekre emlékeztetnek!

Az előző érvek miatt szintén ajánlatos megcsinálni! Azért túl sok depis számot ne tegyél a listába!

Írd össze a legjobb és a legrosszabb középsulis dolgok listáját!

Őszintén írj ki magadból mindent! Később vicces lesz elolvasni, hogy mit is gondoltál. Főleg, hogy a dolgok nagy részét elfelejtenéd, ha nem lenne ez a kis lista. Később meg írhatsz az egyetemi életről / melóba állásról is, és összehasonlíthatod a pontokat.

Egyél a menzán!

Oké-oké, tudjuk hogy a menzás nénik mindenkit meg akarnak mérgezni és, hogy “undorító” a kaja, de most félre ezekkel a hülyeségekkel! Néha egész korrekt tud lenni a menzakoszt, a társaság pedig szuper, és megvan a maga feelingje az ott evésnek. Egyszer próbáld ki mindenképp!

Készíts egy fotóalbumot a gimis képekből!

Ne hagyj ki egy képet se az albumból! Kellenek a cuki/mosolygós/suliban ülős képek, de az ivós, őrült éjszakás, bolondos (és nagyon gáz) parti képeket se felejtsd ki! Csak így az igazi.

Kérj bocsánatot azoktól, akikkel szemét módon viselkedtél!

Lehet, hogy nem te voltál a legnagyobb seggfej a sulidban, de az biztos, hogy párszor beszólogattál az általad lúzernek titulált embernek, vagy hogy szemétkedtél az egyik érzékenyebb osztálytársaddal. Itt az utolsó lehetőség, hogy bocsánatot kérj, később nem valószínű, hogy találkozni fogtok!

Mondd el álmaid pasijának, hogy bejön neked!

Őszintén, mit veszíthetsz?! Maximum nemet mond, és te végre túlléphetsz rajta! Érettségi után úgyse nagyon fogod látni. Ha pedig pozitív választ kapsz, te leszel a legboldogabb ember a világon!

Tervezz programokat nyárra!

Biztos, hogy  szomorú és szar érzés lesz ballagás után hazamenni, hiszen véget ért egy korszak, nem tudod, mi vár rád a középiskola után, mindenki máshova megy tanulni, és még sorolhatnám. Gondolkodj mégis pozitívan! Ha máris új tervekkel próbálod felspannolni magad, sokkal de sokkal jobb kedved lesz! Mindig kellenek az új célok, az új programok. Találj ki minél többet!

Állj ki magadért!

Van valaki, aki baromi bunkó volt veled? Mondd meg a magadét! Ne hagyd, hogy lekezelően viselkedjenek veled! Természetesen nem kell, hogy bunyózzatok, elég ha higgadtan közlöd vele, nem tetszik a viselkedése. Mikor, ha nem most?


Végül, de nem utolsó sorban: légy büszke magadra!

Kibírtad mind a négy évet, azért ez nem semmi teljesítmény!;)

És a 15 +1 tanács!

Tájékozódj az au pair program nyújtotta lehetőségekről! Még mielőtt belépsz a felsőoktatásba, vagy kilépsz a nagybetűs életbe, vágj bele az au pair programba, és valósítsd meg saját diplomamentő programodat! Külföldi családoknál, megbízható és biztonságos körülmények között zsebpénzt kereshetsz, világot láthatsz és főleg megbízható nyelvtudást szerezhetsz! Várjuk jelentkezésedet! Aupairfect Intercultural Au pair program

 

 

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...