For aupairs

Aupairfect blog

Hol vannak itt a pszichológusok?

Belelátni egy család életébe azt is jelenti, hogy olyan dolgokkal is találkozhatsz, amivel nem tudsz azonosulni. Ezzel nincs is semmi probléma, hiszen különbözőek vagyunk, másképp látjuk a világot és az is mindenkinek a magánügye hogyan neveli a gyerekét! Au pairként te is nyugodtan alkothatsz véleményt, de ne felejtsd el, nem azért vagy ott, hogy bárkit megváltoztass. Tiszteletben kell tartanod a család életét és szokásait és, ha lehetőséged van rá, becsempészheted a saját értékrendedet az életükbe! Lehet, hogy egyszer még hálásak is lesznek érte!

Most látom, hogy már elég régen írtam nektek, ami abból is adódik, hogy semmi különös nem történik velem. Dolgozgatok, igyekszem jobb belátásra bírni a gyerekeket, valamint tanulok.

Elkezdtem a nyelviskolát! A tanárnő jó fej, a csoport vegyes (minden tekintetben), mindenféle népcsoport képviselteti magát cseh, lengyel, japán, spanyol, mexikói, de hála a Jó Istennek magyar egyedül vagyok a csoportban. Így nem tudok kísértésbe esni, hogy ne angolul kvartyogjak. Nem akarok dicsekedni, de én vagyok a legjobb a csoportban. Meg a legszerényebb is :). No, nem kell valami nagyon magas színvonalra gondolni, meg az az igazság, hogy én abból a könyvből tanultam otthon is, amit itt használunk. A cél most az, hogy december 7-én levizsgázzak és egy szinttel följebb folytassam januárban. Nem tudom, mi lesz belőle. Megvárom az október végét és akkor beszélek a tanárnővel, hogy ő mit szól hozzá.

Egyébként, aki valaha dolgozott velem, tudja, hogy mekkora pedálgép vagyok, tehát nagyon nem kell meglepődni a teljesítményen. A családdal időnként továbbra is tele van a hócipőm, főleg a gyerekekkel. Valószínűleg én, a kis konzervatív értékrendemmel, soha nem fogom megérteni, hogy, hogy a fenébe lehet így gyereket nevelni. Ebben a családban mindenkinek pszichológushoz kellene járnia. Csodálom is, hogy ők akik, annyi fölösleges dologra költenek, pont csak dili dokijuk nincs. Már azt is észrevettem, hogy az anyuka elég masszívan iszogatja a kis borocskáját este. Bár ha ilyen gyerekeim lennének, én is leinnám magam minden nap.

Valamelyik nap "elfogtam egy levelet" a legnagyobb fiú szobájában, és miután állati kíváncsi vagyok, elolvastam. Valami régi nője írt nagy méltatlankodva, hogy miért viselkedett vele úgy, ahogy. Illetve leírta a csaj, hogy nagyon sajnálja Mattet a drog és az alkohol problémái miatt. Jópofa mi? Egyébként valamelyik nap én is kimostam egy zacskó füvet a gatyájával együtt. De majd megtanulja, hogy ürítse ki a zsebeit. Trehány disznó.

Ami izgalom volt az elmúlt héten: a két kisebb gyereknek volt a születésnapja két nap különbséggel. Szombaton volt a Milly bulija, Londonban a Hard Rock Cafe-ban, aztán színházba mentek a szülőkkel + a barátnőkkel. Szombaton Julia elvitte délelőtt Millyt + 4 barátnőjét fodrászhoz. Minden kiscsajnak frizurát csináltattak, valamint Milly sminket és francia manikűrt. Nem tévedés kedveseim, mindezt a 12. szülinapjára. Aztán jött egy kisbusz, amivel a szülőket és a barátnőket bevitték Londonba, az étterembe, majd színházba. Emellett természetesen még ruhák, bizsuk, MPakárhányas lejátszó, iPod és egyéb vackok ajándékba.

Vasárnap tartottuk a Jack szülinapját szintén egy étteremben, utána pedig moziba mentünk. Oda már engem is elvittek. Jack szülinapi ajándéka egy olyan piros bőrfotel volt, amire szintén MP4, vagy iPod lejátszót lehet csatlakoztatni és bele van építve a fejrészbe a hangszóró. Pénteken hozták a fotelt, egy nagy dobozban. Este kérdeztem Richardot, hogy mi van benne, mi lesz az ajándék. Erre közölte, hogy fogalma sincs, Ő csak a „moneyt” adja. Tehát mindenki halál boldog lehetett volna, ennek ellenére vasárnap este kitört a balhé, mert Milly szerint Ő kevesebbet kapott, mint az öccse.

No comment!

Én is vettem nekik ajándékot nagyon örültek, főleg Jack. Vettem neki egy összerakható kisautót, amit Matt segített neki összerakni, de olyan lelkesedéssel, hogy mondtam neki, szülinapjára veszek neki egy ugyanilyet! Mondta, hogy az jó lesz és boldogan vigyorgott!

A régi mondás itt is megállja a helyét, hogy a kevesebb néha több!

 

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...