For aupairs

Aupairfect blog

Mikor rosszalkodnak a gyerekek?

Amikor unatkoznak, biztosan! :) Az au pair élet nagy kihívása – amellett, hogy több ezer kilométerre élünk családunktól, szeretteinktől, egy idegen nyelven kell boldogulnunk egy idegen országban és háztartásban, – még a gyerekekről is gondoskodnunk kell. Ez, sokszor még abban az esetben sem egyszerű, ha komoly tapasztalatunk van kisgyermekekkel. A gyerekek figyelmét folyamatosan lekötni, játékokat kitalálni vagy a játékaikba bekapcsolódni, nagy figyelmet és beleélést igénylő feladat. Tapasztalt pedagógusként tudom, hogy, amennyiben el tudjuk nyerni a ránk bízott gyerekek bizalmát és szeretetét, onnantól már nyert ügyünk van.

Au pairként az egyik legfontosabb feladat a gyerekekkel való foglalkozás, közös játék, és programok szervezése. Ehhez szeretnénk nektek ötleteket adni!

Készüljünk fel tehát, különböző játék és kézműves ötletekkel, versekkel, mesékkel - ez egyébként a nyelvgyakorlásnak sem utolsó, - hogy mindig legyen ötlet a tarsolyunkban, amivel lekötjük a ránk bízott gyerekek figyelmét. A törődésért és foglalkozásért nem csak a gyerekek lesznek hálásak, hanem a szüleik is. Ők is örülnek majd, ha nem az unásig ismételt számítógépes játékok és TV műsorok szerepelnek csak a szabadidős repertoárban.

Ha au pairként dolgozol, erre érdemes odafigyelned, hogy ne rosszalkodjanak a gyerekek.

Mit csináljunk tehát, egy esős délutánon, amikor a gyerekek unatkoznak és nekünk kell kitalálni valamit a szórakoztatásuk érdekében, és persze valahol a mi nyugalmunk érdekében is. A mellékelt weboldalon lépésről-lépésre követheted, hogyan készítsetek kézre húzható bábot papírzacskóból, amivel aztán tovább, játszhattok, vagy tarthattok bábelőadást.

 Jó szórakozást!

Hogyan készítsünk papírzacskó bábot?

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...