For aupairs

Aupairfect blog

Játékötletek hosszú téli estékre

Au pairként az egyik legfontosabb feladat a gyerekekkel való foglalkozás, közös játék, és programok szervezése. Ehhez szeretnénk nektek ötleteket adni!

Bábozás_Az egyik legjobb benti játék. Ha vannak otthon bábok, akkor már csak egy paravánt kell összetákolni, mondjuk két szék és egy takaró segítségével, és indulhat a móka! De bővíthetitek a bábtársaságot saját készítésű bábokkal. Legyetek kreatívak és engedjétek szabadon a fantáziátokat. Remek bábok készíthetőek fakanálból, vécépapír-gurigából, de akár gyümölcsökből is. Ez utóbbi esetében a játék végén közösen elfogyaszthatjátok banán-királyfit és mandarin hercegnőt...

Játékötletek nem csak au paireknek

Építőjáték_A városépítésnél, vagy vártervezésnél nem feltétlenül a legdrágább és legmodernebb építőkockákkal kell játszanunk. Rakjuk félre a legót, a duplót és a színes építőkockákat, és használjunk otthoni tárgyakat: gyufásdobozt, műanyagdobozokat, tárolóedényeket, fából készült konyhai kiegészítőket. A gyereknek nagyon fog tetszeni, hogy a hétköznapok során használt tárgyak új értelmet nyernek a játék során. Nem beszélve arról, hogy ez az elfoglaltság fejleszti a kéz apró mozdulatait, a térlátást, a képzeletet, remek apalefoglaló, hiszen mire körbenézel apára már nincs gond, csak a gyerkőcnek kellene valami játékot találni.

Játsz a gyerekekkel

Gyurmázás_A kézügyesség fejlesztéséhez, a kézizmok mozgatásához az egyik legjobb játék a gyurmázás. Itt sem kell vagyonokat költeni alapanyagra, ma már rengeteg gyurmareceptből lehet válogatni, amelyeket otthon fillérekből elő tudunk állítani. Ha égethető gyurmát csinálunk az eredmény remekül összeköthető a szituációs játékokkal egy egész zöldséges kínálatot legyárthatunk, festhetünk, adhatunk-vehetünk.

Kincskeresés a szobában_Rajzoljunk egy kincskereső térképet, amelyen X-szel jelöljünk minden egyes megállót. A megállókban a gyereknek felelni kell egy-egy találós kérdésre. Csak úgy lehet tovább menni, ha jó a válasz. Játék hossza függ a kérdések-megállók számától. A legvégén, az utolsó állomásra rejtsünk el egy kincset, ami bármilyen apróság lehet.

Társasjáték/kártyák/memória játékok_A különféle társasjátékok remek eszközei annak, hogy a kicsik megtanulják leképezni a nagyok világát. Ezekkel a játékokkal megtanulnak előre gondolkodni, küzdeni a kis helyükért, nyerni és nyerni hagyni, de akár méltósággal veszíteni is.

Játsz a gyerekekkel a hosszú téli estéken, ötletek nem csak au paireknek

Közös mesemondás_Kezdjük el egy általunk kitalált mesét mondani. Álmodjuk meg mi a főszereplőket, és pár mondat után biztassuk a gyerkőcöt, hogy folytassa ő a sztorit! Ha nem megy, akkor segítsünk neki kérdésekkel. Egy kis idő után bele fog rázódni, sőt az is előfordulhat, hogy egy közös mesekönyv alapjai születnek majd meg.

 

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...