For aupairs

Aupairfect blog

5 érv, amiért érdemes Summer au pair munkát vállalnod

Nyári au pair programunk kiváló, és egyben kivételes lehetőség arra, hogy diákként, néhány hónapot külföldön tölts! Az utóbbi években, a nyári au pair programok, egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, miután egyre több középiskolás és a felsőoktatásban tanuló diák szeretne néhány hetet külföldön, nyelvtanulással tölteni, anélkül hogy hosszabb időre megszakítaná tanulmányait.

nyári au pair munka, mely által alapszintű idegen nyelvtudásra tehetsz szert

Programrészvételi követelmények:

A Summer au pair program részvételi követelményi részben megegyeznek a hosszú távú au pair program részvételi feltételeivel.

Egyéb előnyök a kiválasztás során

 nyári au pair program

Országok

Legyél te is brit, német, spanyol vagy belga egy nyárra!

Au pairként élni azt is jelenti, hogy egy kicsit a vendéglátó ország polgárává válsz. Nézd egy kicsit az Ő szemükkel az országot, és segíts nekik is megismerni a mi kultúránkat! Használd ki a lehetőséget, és igyekezz minél jobban megismerni a vendéglátó családodat és szerezz barátokat a nyári au pair programod alatt. A tavalyi évben, a legtöbb au pairünk Spanyolországot választotta úti célul, de Anglia, Hollandia és Olaszország is kedvelt au pair országok. Az idei évben már Belgiumból is kapunk család profilokat, így az idén nyáron már a csoki és a waffel hazájába is mehettek nyelvet tanulni.

Nyári au pair programot kínáló országok:

au pair munka Angliában

Feladatok

A nyári au pair programoknak számos előnyük van, viszont a teljes képhez az is hozzá tartozik, hogy miután a gyerekek egész nap otthon vannak, az au paireknek lehet, hogy hosszabb munkaidővel kell számolniuk. A feladatokat és napi munkaidőt természetesen egyeztetjük számodra, és már amikor megkapod, a család profilját kiderül, hogy mi lesz a feladatod és hány óra munkára tart igényt a család.

Gyermekkel kapcsolatos feladatok

Háztartási teendők

 Jelentkezz au pair munkára és legyen biztos nyelvtudásod

A jelentkezés menete

A jelentkezés és a felkészítés menete pontosan ugyan az, mint a hosszú távú au pair programok esetében. Amire azonban érdemes figyelni az az, hogy a jelentkezési folyamatot időben, már március-április környékén el kell indítani, hogy biztosan megtaláljuk számodra a megfelelő családot. A summer au pair programnál ugyanis a legfontosabb talán az időzítés. Itt nincs idő, arra, hogy megcsússzál, mert az egy – két hetes késedelem, már azt jelentheti, hogy nem lesz értelme kiutaznod!

Előny a családoknál!

Azok az au pairek, akik nyár végén, vagy szeptember elején kezdik a hosszú távú programot, sok esetben szeretnék a nyári szünetet otthon, a családjukkal, vagy a barátaikkal tölteni. A családok ezért a nyári időszakot egy summer au pair segítségével oldják meg.
Vannak olyan családok is, akiknek évközben nincs szükségük au pair segítségére, de a nyári szünetben, amikor a szülőknek maximum két hét szabadságuk van, nem számíthatnak a nagyszülőkre, és nem szeretnék, hogy a gyerekeik az egész nyarat egy táborban töltsék, kiváló lehetőség a nyári au pair program.
A summer au pair programmal így a családok nemcsak társaságot és felügyeletet biztosítanak a gyerekeiknek, hanem segítenek nekik abba is, hogy az au paireken keresztül megismerjenek egy másik kultúrát, és hogy idegen nyelvet gyakoroljanak.

 Nyári au pair program

Időtartam

A nyári a pair programok időtartama általában 1-3 hónap. A családok a nyári szünet kezdetétől keresnek Summer au pairt a gyerekeik mellé, a nyári szünet kezdete azonban országonként változó. Az angoloknál elég későn, június végén, kezdődik a nyári vakáció, miután sok az évközi szünet. A nyári au pair programot június, érdemes megkezdeni, de természetesen a te és a fogadó család időbeosztása nagyon sokban befolyásolja majd a program időtartamát, kezdő és befejező időpontját. Ezért nagyon fontos, hogy időben kiküldjük a profilodat partner ügynökségeinknek.

Szabadidős lehetőségek

Számos színes beszámolóval gazdagodtunk a tavalyi év során is a summer au pair programokról. Summer au pairként a vendéglátó családok igyekeznek megismertetni az au paireket a városukkal, főbb építészeti és kulturális helyeivel. Sok színes beszámolót kaptunk a családi eseményekről, vacsorákról, születésnapi bulikról, ahová az au paireket is meghívták! Amennyiben van energiád, és nagyobb városban találunk neked családot, lehetőséged lesz különböző nyári kurzusokon való részvételre, amit helyi egyetemek szerveznek cserediákoknak. Ezek a kurzusok rövid időtartamúak, néhány naposak és naponta 3-4 órát vesznek igénybe, így könnyen beilleszthető a napi munkarendedbe. Partner ügynökségeink szintén szerveznek szabadidős programokat az au paireik számára, ahol nemcsak városnézésen vehetsz részt, hanem sok új barátot is szerezhetsz.

Nyelvtanulás külföldön. Diplomamentő program, ha már csak a nyelvvizsgád hiányzik

Nyelvtanulás

Van egy mondás: Annyi ember vagy, ahány nyelvet beszélsz!

A magyarok nyelvtudása nem kielégítő, ennek oka nemcsak az oktatási rendszerben keresendő, hanem a nyelvünk elszigeteltségében is. A munkaadók azonban ezzel nem foglalkoznak: a legtöbb állásajánlatok szövegében szerepel az az igényük, hogy a leendő munkatárs beszéljen valamilyen idegen nyelven, és ez a nyelv az esetek többségében az angol. Középiskolásként külföldre utazni, és anyanyelvi környezetben nyelvet tanulni, hatalmas előnyt jelent a nyelvvizsgára vagy az emeltszintű érettségire történő felkészülésben.
Summer au pairként nem minden esetben van lehetőség a nyelviskolára, ugyanis nyáron sok helyen nincsenek nyelvtanfolyamok.
Tapasztalatból tudom azonban, hogy a külföldi nyelvtanulás alapját nem a nyelviskolák, hanem családba történő beilleszkedés során használt kommunikáció, valamint a baráti társaságok biztosítják. Ezzel persze, nem azt szeretném sugallni, hogy nincs szükség szervezett oktatásra, de nyári au pairként leginkább a kommunikációs készségedet, beszéd technikádat és hallás utáni szövegértésedet fejlesztheted majd, valamint átültetheted a gyakorlatba az iskolában tanult nyelvtani alapjaidat!

Nyári au pair program Spanyolországban

Új ország, új barátok!

A nyelvtanulás mellett a kapcsolati tőkéd fejlesztése is nagyon fontos az au pair program időtartama alatt. A nemzetközi kapcsolatok, nem csak a nyelvtudásodat erősítik majd, hanem az önbizalmadat és a személyiségedet is pozitívan befolyásolják. Megtanulsz könnyen kapcsolatokat teremteni, beilleszkedni más nyelvet beszélő és eltérő kultúrájú csoportokba. Fejlődik az alkalmazkodó képességed, ami később jelentősen megkönnyíti majd a munkahelyi és baráti kapcsolataid kialakítását és fenntartását.

Zsebpénz

Mindannyian tudjuk, hogy egy külföldi nyaralás nem kevés pénzbe kerül. Repülőjegy, szálloda, étkezés, buli pénz, stb.. És bár a Summer au pair program távolról sem nyaralás, hiszen nagyon komoly felelősséget vállalsz azzal, hogy egy vagy több kisgyermek társasága leszel, és segítesz a vendéglátó családodnak a napi teendőkben. Ezért a segítségért azonban teljes ellátást és zsebpénzt kapsz, amit elkölthetsz bulizásra, városnézésre, utazásra, így végeredményben megkerested a külföldi „nyaralásod” árát.

Tudj meg még többet a programról, kérd tájékoztatónkat MOST!

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...