For aupairs

Rólunk mondták

 Virág Anna

Virág Anna

 Virág Anna

Szia Kati!

Huh, úgy érzem nagyon jó családhoz kerültem. Első tapasztalataim nagyon jók. Még az anyuka itthon van 2 hétig, segít nekem mindenben és jövő héten neki állunk vezetni is. Nagyon kedves, Paula-nak hívják és angol tanár volt régen, így mindent nagyon jól magyaráz, emellett hihetetlen jó fej, az apukával Steve-vel együtt. 3 gyerkőc van, akik nagyon aktívak, mozgékonyak és nagyon kedvesek velem. A 10 éves nagyfiú elég hirtelen haragú, remélem meg fogok tudni birkózni vele. A kisfiú nagyon édes, nagyon szeret velem kézműveskedni és sok ötletem van a számára. A kislány rengeteget beszél, de imádni való. Mindent megmutat, elmagyaráz, segít ahol tud.

Az angol csoport ahova járok, szintén remek. Egy szinten vagyunk az au pair lányokkal és a tanár hihetetlenül jól tanít. Barátokat is szereztem már. Rengeteg au pair van a városban, 15 fő körüli, szóval tudok kivel programot szervezni.

Az első hétvégén elmentünk Paula szüleihez Southamptonba, mivel az édesanyjának szülinapja volt. Megismertem az egész családot, az ottani szokásokat, nagyon szép sétát tettünk a kikötőbe és fel egy hegyre. Igazán kikapcsoló volt az a hétvége és nagyon jól éreztem magam. Mindenki kedves, érdeklődő és figyelmes volt velem. 

Szóval szeretek itt lenni és szépen lassan pedig még jobban beilleszkedem.

Köszönettel:

Anna

Anglia
Summer au pair szösszenetek 2019

Summer au pair szösszenetek 2019

Summer au pair szösszenetek 2019

Kedves Katalin!

Rendben megérkeztem, most itt vagyok a családnál Bayonában és próbálok beilleszkedni, meg a kiskomával is egyre jobban kijönni. Igazából hihetetlen jó fejek és nagyon lazák. A kisfiú is nagyon extrovertált, szóval eddig szerencsére nincsen nehéz dolgom, attól eltekintve, hogy a spanyol még nagyon nehezen megy! Remélem az hamarosan változik majd!

És egy hónappal később:

Még egyszer köszönöm a segítségedet! És így már szinte utólag mondhatom, hogy egy jó élmény volt, és egy hasznos tapasztalat! Szóval tényleg köszönöm! Ez a te segítséged nélkül nem jöhetett volna létre!
Üdv: Máté / Spanyolország

Szia Kati!
Köszönöm a sok segítséget, nagyon jól érzem itt magam! :) Nagyon kedves a család, sokat beszélgetünk. Külön kiemelem azt a fokozott figyelmességet, amit irántam tanúsítanak. Mindig érdeklődnek, hogy hogy érzem magam, összejött-e az, amit aznapra terveztem és, hogy szükségem van-e valamire. Azt gondolom, hogy igazán jól kijövök a szülőkkel. :) Sok szeretettel és őszintén tudom őket ajánlani másoknak is.
Üdv: Iringó 

És hat hét múlva…

Kedves Kati és Ádám!
Lassan végéhez közeledik az utam, sajnos holnap utazom haza Magyarországra. Azért egy kicsit várom is az utazást, hogy lássam az otthoniakat! JNagyon jól éreztem magam itt végig, és sokkal gyorsabban telt el az idő, mint ahogy gondoltam. Luca vasárnap érkezett meg, és azt gondolom, hogy ő is jól érzi magát, szokja az új környezetet, tanulja a dolgokat. Biztosan ő is sok szép élményről fog beszámolni! J
Üdv: Iringó / Németország

 

Kedves Kati!
Itt vagyok megérkeztem, minden rendben ment. Jó volt az út, sokat beszélgettünk a családdal, sőt egyre többet. A hely csodálatos. Mindenki mosolygós és kedves és nagyon figyelmesek. Köszönöm, hogy nektek köszönhetően eljutottam egy ilyen csodás helyre, ilyen csodás emberek közé. Szép hétvégét és nyarat! 
Üdv:Réka / Anglia

Kedves Kati!
Mikor ezt a levelet írom elég későre jár, mivel épp azon gondolkodom, hogy már csak pár nap és vége ennek a kalandnak, amibe két és fél hónappal ezelőtt vágtam. Csak azt tudom mondani, hogy nagyon megérte eljönnöm. Olyan világ nyílt meg előttem, amiről eddig csak messziről ábrándoztam. Nem mondom, hogy könnyű volt, nem volt mindig az, de kitartással és azzal a támogatással, amit a fogadó család adott, a nehezebb napok is átvészelhetőek voltak. Nagyon sokat tanultam magamról, a határaimról és az emberi kapcsolatokról. Köszönöm nektek ezt a lehetőséget!
Üdvözlettel: Cinti / Anglia

 

 

Kedves Kati és Ádám!
Üdvözlet Olaszországból!
Minden a legnagyobb rendben köszönöm! Nagyon hangulatos helyen vagyok, elképesztően szép a környezet,a kilátástól leesett az állam! A családdal remekül kijövök, sokat foglalkoznak velem, mindig érdeklődnek, hogy megvan- e mindenem. Sokat beszélgetünk, családtagként kezelnek engem. Egész jól megszoktam az itteni életet, a gyerekek meg csak gyerekek:) Néha könnyebb, néha nehezebb velük. A kommunikációval eddig nem volt gond, mindent megbeszélünk egymással.  Július végén lesz egy rövid kirándulás Firenzébe a családommal, és még máskor is eltöltök pár órát a városban( Citta di Castello).Remélem könnyebben fog menni a nyelvtanulás,a kommunikáció olaszul. Összességében nagyon elégedett vagyok, minden rendben van, Most örülök már igazán a döntésemnek, hogy belevágtam az au pair programba!
Üdvözlettel:Franciska / Olaszország


Kedves Kati!
Minden rendben van, egyben hazaérkeztem. Nagyon szépen köszönöm a sok segítséget, és támogatást. Most visszanézve az egész program egy kellemes emlékként fog megmaradni, aminek nagyon örülök. Még egyszer nagyon szépen köszönök mindent, és további kellemes nyarat kívánok. 
Üdv:Hoffer Anna

Kedves Kati és Ádám!
Pénteken sikeresen megérkeztem Leccébe, minden nagyon jól ment. A vonat állomáson találkoztam a kislányommal és az anyukájával, nagyon aranyosak voltak, de a másik családhoz mentem haza. Nagyon jó dolgom van itt, teljesen el vagyok kényeztetve (félek is, hogy el fogok hízni) és csak olaszul beszélek! Köszönöm a sok segítséget és közvetítést!
Üdvözlettel:Király Lelle / Olaszország

Sziasztok!
Tegnap megérkeztem a családhoz Franciaországba! Minden rendben van, nagyon aranyosak, közvetlenek, és nagyon jól megtaláltuk a közös hangot. A gyerekek imádni valóak, mindig mosolyognak, és folyton velem szeretnének lenni. Tegnap telefonáltam nektek, igazából csak ennyit szerettem volna mondani.  Köszönöm, hogy ilyen szuper családot találtatok nekem!
Üdv:Oprendek Réka / Franciaország

 

Olaszország/ Németország/ Anglia/ Spanyolorszég
Michaela summer au pair programja

Michaela summer au pair programja

Michaela summer au pair programja

Régi álmom volt, hogy eljussak Angliába, és hogy többet megtudjak az oly sokat emlegetett angolságról. A kezdetektől tudtam, hogy egy 1 hetes kirándulással nem érném be, ekkor jött az au pair ötlet. Felvidékről származom, amire az elején úgy gondoltam, hogy megnehezíti majd a dolgomat, de tudtam, mindenképp magyar au pair ügynökséggel szeretnék kijutni, mivel ha valami gond adódna, így a saját anyanyelvemen kérhetek segítséget. Jó pár ügynökséggel próbáltam kapcsolatba lépni, de volt, aki rögtön elutasított, és volt aki vissza sem írt. Ezután találtam rá az  Aupairfect-re. Természetesen Katalinnak ez sem jelentett problémát, sőt jót mosolygott rajta. A legelejétől kezdve segítőkész és kedves volt, egy vérbeli profi. Minden kérdésemre és kérésemre, gyorsan és készséggel reagált. Így pár hét alatt sikerült is egy tökéletes családot találunk egy pontosan olyan vidéken, amilyet elképzeltem. Három hónapot töltöttem két eleven gyerkőc és szüleik társaságában, akik végig gondomat viselték, mindig türelmesek és megértőek voltak velem szemben, sőt, még görögországi kirándulásukra is magukkal vittek, ami fantasztikus volt. Mivel a nyári szünetet töltöttem velük, mikor a gyerekek nem jártak iskolába, így a feladatom nagy része a gyerekek szórakoztatása volt könnyű házimunkával, de mivel a családnak volt bejárónője, ez csak az étkezések utáni mosogatásra és a gyerekek utáni elpakolásra terjedt ki.  Az angol tudásom is nagy mértékben fejlődött, mégis úgy érzem, a legnagyobb fejlődést az önbizalmamra és az önállóságomra gyakorolta ez a "kis kiruccanás". Egy percre sem bánom ezt a döntésem, és nagyon örülök, hogy az Aupairfect au pair ügynökséget választottam. Csak ajánlani tudom mindenkinek! Nem fogjátok megbánni!

Még egyszer köszönök mindent!

Michaela

 

Angila / Norwich
Krisztina

Krisztina

Krisztina

Szia Kati!

Hosszú volt ez a nap, sokat utaztam, de nagyon megérte. Egyébként az út jól ment, semmi gond nem volt.
Hihetetlen jó helyen élek és ezt a családot már most szeretem! Köszönöm, hogy olyan sokat segítettél a család kiválasztásában. Magamtól, nem ezt a családot választottam volna, de nagyon örülök, hogy meggyőztél. Egyszerűen zseniálisak. Nagyon jó hatással lesznek rám, precíz családról van szó, de emellett egy nagyon imádni való család is, akikből árad a szeretet. Remélem sikerül mindent jól kitanulnom, mert nagyon szeretnék mindenben segíteni nekik! Köszönöm a sok segítséget! Egy ilyen döntésnél, és az egész au pair programban a szervezés alatt nagyon jó érzés volt, hogy valaki végig mellettem volt! Köszönöm! Remélem majd néha meg beszélünk, mert szeretném megosztani veletek az au pair élményeimet.

Üdvözlettel

Krisztina

Anglia / Reding
Marcsi

Marcsi

Marcsi

Szia Kati!

Nagyon köszönöm az ügynökségnek az au pair program szervezését!

Nos nem tagadom, kicsit nehéz volt az eleje. A spanyolok napi beosztása teljesen más, mint otthon. Este 10 órai vacsora teljesen szokványos. Ezt még nem nehezen szokom. A család egyébként nagyon kedves, segítőkészek. A kis gyerek még kicsit nehezen nyílik meg. Mindig kérdezem, hogy mihez lenne kedve, de a válasz csak az, hogy “semmihez”. Kérdezem, hogy esetleg legózzunk, vagy menjünk le a medencéhez, de elmehetünk bringázni is. Arra is csak egy nem a válasz. Nem adom fel a próbálkozást, talán csak idő kell neki, hogy megismerjen és elfogadjon. Amikor elkezdődik a suli biztosan jobb lesz, mert akkor már a házi feladatban is tudok segíteni és azzal én is gyakorlom nyelvet. Madrid egyébként egész jó kis hely. Fura a metró, egyszer kicsit eltévedtem, vagyis csak a rossz irányba indultam, de végül is minden rendben volt. Vasárnap lesz egy piknik, oda mindenképp megyek. Remélem, hogy hamar lesznek barátaim, és már a nyelviskolát is nagyon várom.

Üdvözlettel

Marcsi

Spanyolország / Madrid
Péter

Péter

Péter

Szia Kati!

Már csak pár napom van hátra Bécsben au pairként, vasárnap utazom haza. A kérdésem után, (hogy maradhatnék-e még egy évet) derült ki, hogy a fogadó családomhoz az egyik rokonuk fog jönni és szeptembertől Ő vigyáz a gyerekekre. De nem állt ám meg az élet! Annyira nem, hogy július 6-án már repülök is Krétára! Ott kaptam munkát egy négycsillagos hotelben, gyerek animátorként! Nagyon boldog és izgatott vagyok! Biztos hatalmas élmény lesz! Elméletileg novemberig fogok ott dolgozni. Ha végeztem, tartok egy kis szünetet és a családommal, barátaimmal leszek kicsit. Utána majd meglátom. Nem gondolkozom annyira előre. Életem egyik legjobb időszaka volt ez a 10 hónap! Rengeteg élménnyel, tudással, szoros, baráti kapcsolatokkal gazdagodtam! Tényleg fantasztikus volt! Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy mindezt átélhettem ilyen fiatalon! Nagyon valószínű, hogy nem ez volt az utolsó au pairként eltöltött évem!
Köszönöm a munkádat, a segítségedet, hogy mindez megtörténhetett velem! Nagyon hálás vagyok! 
Kellemes nyarat kívánok! 

Üdv 

Peti

 

 

 

Ausztria / Bécs
Summer au pair program 2018

Summer au pair program 2018

Summer au pair program 2018

Szia Kati!

Köszönöm, minden rendben velem. Nem mondom, hogy könnyű volt ez az első hetem, mint au pair, mert nem volt az. smile Az első pár nap őszintén megmondva nagyon kemény volt, mert a gyerekek nem akartak hallgatni rám és az akcentusok miatt nehezen értettem sok mindent.
De beszéltem a szülőkkel, hogy adjanak tanácsot, segítsenek nekem. Ők beszéltek a gyerekekkel és utána lassan rendeződtek a dolgok. Már mondhatni megszoktam a nyelvet és az akcentust, a gyerekek pedig már nagyon szeretnek és jobban hallgatnak rám.
A nagyobbik a 7 éves sokat tud segíteni az angolban, a kisebbikkel jól eltudok játszani, amikor nincs oviban.
Összességében nagyon jól érzem magam. Hétvégén bementem a városba, nézelődtem, vásároltam ezt azt. A hangulat fantasztikus volt, mert nyertek egy meccset a VB-n  az angolok és mindenki majd kicsattant az örömtől. Szóval köszönöm, jól érzem itt magam. smile

Köszönettel

Anna / UK

 

Kedves Kati! 

Természetesen minden rendben van, a család elmondhatatlanul kedves. Nagyon igyekeznek segíteni, hogy beilleszkedjek, és úgy érzem, ez már egy hónap után teljesen sikerült. Családtagként kezelnek, és mérhetetlenül türelmesek velem a gyerekek és a szüleik is. Nagyon hálás vagyok az ügynökség segítségéért, és alig várom, hogy hosszabb véleményt és ajánlást írhassak. Bár még addig egy kicsit gyűjtöm az élményeket. Még egyszer köszönöm!

Üdvözlettel

Michaela / UK

 

Szia Kati!

Ma érkeztem haza Debrecenbe. Elképesztő élményeket szereztem au pairként Ausztriában, köszönettel és hálával  tartozom az egészért! Igaz, hogy az esti órákban is kellett néha dolgoznom, de sok helyre mentem a családdal és rengeteg újdonsággal találkoztam a 6,5 hét alatt. Életre szóló tapasztalatokkal gazdagodtam az au pair programmal! 

Köszönettel

Iza / Ausztria

 

Kedves Kati!

Köszönöm szépen a sok segítséget, nagyon jól érzem magam ezzel a családdal! A kisfiúval nehéz néha, mert ha megmakacsolja magát, akkor semmit nem akar csinálni. Ilyenkor inkább békén hagyom. Jobb pillanataiban viszont nagyon édes, kézen fogva sétálunk haza a suliból, kertészkedünk, legó városokat építünk. A nővére sokkal nyugisabb, vicces és jól kijövünk. Az apuka próbál segíteni a spanyollal az anyuka meg gyakorlatilag saját lányaként kezel. Néha még szokatlan egykét dolog, de nagyon örülök, hogy itt kötöttem ki.

Köszönettel

Nóri / Spanyolország

 

Kedves Kati!

Ne haragudj, hogy csak most jelentkezek, de egy brutálisan pörgős, netmentes hét áll mögöttem. Levegőt is kb. most tudtam először venni! laughing
Minden rendben ment a hazaérkezéssel, a zsebpénzt rendben megkaptam és a család is hihetetlen aranyos volt! Fantasztikus élmény volt! 

Üdvözlettel

Dominika / Spanyolország

Anglia / Ausztria / Spanyolország
Dorottya

Dorottya

Dorottya

Üdv mindenkinek!

A nevem Szőke Dorottya, és 19 éves, pécsi középiskolás vagyok.

2016 tavaszán eldöntöttem, hogy a nyáron külföldön akarok dolgozni, hogy a már meglévő nyelvtudásomat fejesszem és tapasztalatokat szerezzek, mivel érettségi után külföldön szeretnék majd továbbtanulni. Nagyon sok helyen próbálkoztam és sajnos rengeteg elutasítást is kaptam. Ez nem persze nem ijesztett meg, így még keményebben dolgoztam és más irányba indultam lehetőségek keresése érdekében. Egy nap egy nagyon jó barátom küldött egy nagyon érdekes cikket egy olyan lányról, aki egy évig au pair volt külföldön. Olvasva a tapasztalatait nagyon megtetszett ez a dolog, amiről akkor még nem is tudtam micsoda. Így elkezdtem az interneten keresgélni és érdeklődni.

Rátaláltam a www.aupairfect.hu oldalra ahol megismertem az ügynökömet, Katit, aki végig segített és támogatott ezen az úton.

Biztos voltam abban hogy a nyáron Svájcba szeretnék menni és mindent elkövettem hogy ez megvalósuljon. A portfóliómat három különböző nyelven állítottam össze (angol, német, francia).
Sajnos amekkora volt a lelkesedésem akkora pofont is kaptam, ugyanis mint kiderült Svájcban NINCS nyári au pair program. A svájci bürokrácia miatt komoly engedélyezési eljáráson mennek keresztül a munkavállalók a hivatalos tartózkodási engedély megszerzéséhez, és bár az au pair program nem számít munkavállalásnak, a tartózkodási engedélyek kiadása hosszadalmas. A svájci családok ezért nem nagyon vállalják, hogy egy-két hónapos tartózkodás miatt, ennyi hivatalos eljáráson menjenek keresztül. Szörnyen csalódott voltam és úgy éreztem a sok munka hiábavaló volt. Természetesen Kati nem hagyta, hogy csüggedjek , tudva hogy rengeteg csodálatos család van, aki szeretne nyári au pairt, más országokban.

Így hát elküldtük Franciaországba, Hollandiába és Spanyolországba  az összeállított anyagot és így találtunk egy szuper családra Barcelonában, aki nagyon érdeklődött utánam.

Azt fontos tudnotok, hogy Spanyolországban nagy szeretettel várják az angolul jól beszélő au paireket, ugyanis a spanyolok talán még tőlünk is jobban szenvednek attól, hogy nehezen tanulnak meg angolul. Így azok a családok, akik ezt megengedhetik maguknak, szívesen fogadna nyárra, angolul jó beszélő au paireket, hogy a gyerekek gyakorolhassák a nyelvet. Ezzel együtt persze nektek is lesz lehetőségetek arra, hogy spanyolul tanuljatok, vagy esetleg angol nyelvű színes és érdekes tanfolyamokra járjatok a nyári au pair program ideje alatt.

Egy fantasztikus interjú után mindketten elégedettek voltunk egymással így egy hét múlva indult is a repülőgépem Spanyolországba! A család fantasztikus volt, az idő pedig gyönyörű.

Ez nem az amit én akartam. Ez MÉG JOBB!
Ez az én au pair történetem!

Viva Barcelona
Annamária

Annamária

Annamária

8 évig tanultam német nyelvet, de sajnos a tudásom nagy része inkább elméleti volt, ezért úgy gondoltam, igencsak rám fér a nyelvgyakorlás. Nem akartam éveket vesztegetni azzal, hogy a munkám mellett, rengeteg pénzért nyelviskolákba járok, ahol nem haladok a nyelvtanulással. Egy barátnőm ajánlotta az au pair programot, az ő húga az Aupairfect ügyfele volt néhány évvel ezelőtt és nagyon elégedett volt a munkájukkal. Miután nem vagyok budapesti, attól féltem, hogy rendszeresen a fővárosba kell rohangálnom, hogy intézzük a közvetítés lépéseit, de ez nem így történt.

Egy személyes találkozás volt az Aupairfect irodájában, ahol nagyon kellemesen elbeszélgettünk Katalinnal és Vítával. Nagyon szimpatikus volt, hogy mindent részletesen elmondtak a programmal kapcsolatosan, és az általános programtájékoztatás mellett egy részletes Németország specifikus programfelkészítést és tájékoztatást is kaptam.

A találkozó után folyamatos Skypos és telefonos kapcsolattartás következett, majd két hét múlva már interjúzhattam. Két interjú után, a harmadik családdal sikerült megegyezni és náluk vállaltam el az au pair munkát. Egy hat éves kisfiúra kellett vigyáznom, és mellette kisebb háztartási munkákat végeztem, illetve egy kutyus gondozása is hozzátartozott a mindennapi feladataimhoz. A család nagyon kedvesen fogadott, rögtön az első nap bemutattak a közelben lakó rokonoknak, de még a szomszédoknak is. A család fizette a nyelvi kurzusaim felét, ami szintén nagy segítség volt.

Szuper szobát kaptam, TV, Video, Internet és még egy kis fürdőszoba is tartozott hozzá, így nem kellett a családdal egymáshoz alkalmazkodnunk. A nyelviskola és persze a mindennapi német kommunikáció nagyon sokat lendített a nyelvtudásomon, és nagyon ürülök annak is, hogy a vendéglátó családom nem felejtett el engem, és időnként még most is beszélünk telefonon.

Mindenkinek csak tanácsolni tudom, hogy vágjon bele azau pair programba, és gyűjtsön saját tapasztalatokat, mert ez egy fantasztikus lehetőség. Az Aupairfect pedig egyszerűen szuper!

 

 

 

 

 

 

Németország / Stuttgart
Anita

Anita

Anita

Az Aupairfect au pair ügynökség vezetőjét, Katalint egy külföldre költözéssel és munkavállalással kapcsolatos információs kiállításon ismertem meg. Katalin ott előadó volt és nagyon jó és hasznos előadást tartott az au pair programról, az au pair munka előnyeiről és a lehetőségekről. Miután én már nem vagyok huszon éves, nem is gondoltam, hogy az a pair munka mint lehetőség még nekem is nyitva áll. Sajnos én is azok közé az emberek közé tartozom akik már évek óta tanulják az Angolt, de nem tudtam igazi eredményt elérni. Nem mertem megszólalni, ha kérdeztek, görcsbe rándult a gyomrom.

Miután megkerestem az Aupairfectet, és meghallgattam a lehetőségeket, hatalmas önbizalommal és lelkesedéssel vágtam bele a programba. Katalin és a kollégái az első pillanattól kezdve nagyon sok segítéseget nyújtottak abban, hogy mindent megtudjak a programról és biztonságban érezzem magam.

A tanácsadás és a közvetítés lépései gyorsan és profi módon követték egymást.

Mint említettem az angol nyelvű kommunikációval voltak nehézségeim, ezért az interjú felkészítő tréninget is nagyon hasznosnak találtam. A tréning két részből állt, egy írásos anyagból, amiben sok gyakorlati és technikai tanács mellett, az állásinterjú lehetséges kérdéseit is megkaptam angol nyelven, valamint egy Skypos próba interjúból.

Miután kiutaztam Angliába és eltöltöttem egy évet a családdal sok minden megváltozott az életemben. Az indulásom előtt azt hittem, hogy az angol nyelvtudás lesz ez au pair munka és a külföldön eltöltött egy év legnagyobb haszna, de azt hiszem magamról sokkal többet tanultam mint az elmúlt 32 évben összesen. Kitárult a világ, önállóbb és öntudatosabb lettem, olyan dolgokat is megoldottam, amit azelőtt ne is gondoltam volna.

A család, akiknek dolgoztam, sok programot szerevezett, így nemcsak a családtagokat, hanem a rokonaikat és a barátaikat is megismerhettem, de a munka mellett, volt lehetőségem saját programok szervezésére is. Nagyon szép helyen laktunk, és nekem saját kis apartmanom volt a házon belül, így nyugodtan elvonulhattam, de a család mindig tiszteletben tartotta a szabadidőmet.

A munka nem volt nagyon sok, az első néhány hetet leszámítva, amíg megszoktam a napirendet, és a mindennapi teendőket a gyerekekkel és a háztartásban. Mert azt azért nem szabad elfelejteni, hogy az au pair programban a nyelvtanulás és a világlátás mellett dolgozni a kell a zsebpénzért és a többi juttatásért , de még így is nagyon megéri.

Köszönöm a lehetőséget és a sok segítséget, amit az Aupairfecttől kaptam! Válasszátok ti is őket az au pair programhoz!

 

 

 

Anglia / Manchester
Mónika

Mónika

Mónika

Alsó tagozatos tanítói diplomával soha nem okozott gondot, hogy kisseb-nagyobb gyerekekkel foglalkozzam, tanítsam őket. Talán ezért is találtam ki tavaly nyáron, hogy kipróbálom az au pair programot, egyrészt hogy külföldi gyerekekkel is foglalkozhassak (szakmai ártalom, hogy mindenkit tanítani akarok) másrészt pedig hogy egy hogy egy kicsit világot lássak úgy, hogy közben még pénzt is keresek, és nyelvet tanulok.

Miután Katalinnal is van pedagógus diplomája és tapasztalata nagyon sok segítséget kaptam tőle. Mondanom sem kell, hogy nagyon komoly előnyt jelentett a családválasztásnál az, hogy professzionális gyermekfelügyeleti tapasztalatom és végzettségem is van. Sok család jelentkezett, hogy szeretnének velem interjúzni, és végül egy kétgyerekes családot választottam. A gyerekek 5 és 8 évesek voltak, és a munkám nagy részében velük kellett foglalkoznom, iskolába vittem hoztam őket, főztem rájuk, rendben tartottam a holmijukat, a szobájukat, és ami a legfontosabb segítettem nekik a házi feladataikban, miközben ők segítettek nekem az angol nyelvtanulásban, méghozzá sokat. A zsebpénzem szintén fantasztikus volt 250 fontot kerestem hetenként, ami abszolút nem átlagos, az esetek többségében az au pairek heti 80-100 fontot keresnek.

Nagyon boldog vagyok, hogy megtaláltam, és főleg kihasználtam ezt a remek lehetőséget, amit az au pair program nyújtott. Soha nem tettem volna szert külföldi munkatapasztalatra és főleg ilyen magas szintű nyelvtudásra, ha nem vágok bele. Miután haza jöttem, egy angol nyelvű általános iskolába helyezkedtem el, ahol nagyon jó érzem magam, és nagyon szeretek angolul foglalkozni a magyar gyerekekkel!

Köszönöm az ügynökségének a rengeteg szakmai és emberi segítséget, amit nyújtottak, köszönöm Katalinnak a sokszor éjszakába nyúló beszélgetéseket, és hogy soha nem unta meg, a kérdéseimet!

 

Anglia / Guilford
Hanna

Hanna

Hanna

Hollandia mindig is nagyon vonzott, a szélmalmok a tulipán ültetvények a sajtok, Amszterdam. Turistaként egyszer jártam ott, és akkor elhatároztam, hogy hosszabb időre is megpróbálok kijutni. Az au pair program erre tökéletes volt, mert amellett, hogy lehetőségem volt sokat kirándulni és ismerkedi a az országgal, nyelvet tanultam és pénzt is kerestem. Mikor megkerestem az Aupairfect au pair ügynökséget, Katalin rögtön meghívott egy személyes találkozóra, hogy jobban megismerjük egymást, és hogy részletesen tájékoztasson a program részleteiről. Tetszett a gyors reakció idő, a hatékonyság, valamint az, hogy őszintén beszéltek nekem az au air program előnyiről, de a nehézségekről is.

Katalin elmondta, hogy a mire érdemes odafigyelni a családválasztásnál (hely, gyerekek száma stb..) Őszinte és profi információt kaptam arról, hogy mik lesznek a feladatok, és hogy mire kell felkészülni, ha az ember au pairnek áll. Ez az őszinteség nagyon sokat segített abban, hogy nem voltak túlzott elvárásaim, és reálisan láthattam, hogy mi vár rám.

A családválasztás sikeres volt, mielőtt döntöttem több családdal is interjúzhattam. Végül egy kétgyerekes családdal kölcsönösen egymást választottuk. A fél család várt a repülőtéren, míg az anyuka és a nagyobb kisfiú otthon maradt és vacsorát készítettek nekünk. Nagyon barátságosan fogadtak, megmutatták a házat, és adtak egy kis időt, hogy berendezkedjek a szobámban. A szobám mellett, saját kis fürdőszobám is volt, így nem kellett a családdal osztozkodnom.

Megérkezésem után az anyuka három napig otthon volt és mindent megmutatott nekem, végigbeszéltük a napi teendőket a gyerekekkel és a háztartással kapcsolatosan.

Heti 30 órát dolgoztam, így bőven maradt időm nyelvtanulásra, amire szükségem is volt, mert a gyerekekkel leginkább hollandul tudtunk kommunikálni, angolul csak néhány szót ismertek. Így a két nyelvet egyszerre, egy időben használhattam, miközben a hollandot nyelviskolában is tanultam.

Az Aupairfect hollandiai partner ügynöksége szintén fantasztikus munkát végzett, nem csak a család kiválasztásban és a közvetítésben segítettek sokat, hanem a kint töltött idő alatt is sok közös programot szerveztek a különböző országokból érkezett au pairekenk.

Köszönöm ezt a fantasztikus kalandot és lehetőséget az Aupairfect csapatának, válasszátok őket ti is!

 

Hollandia / Amsterdam
Edina

Edina

Edina

Családcsere kétszer! A történet nem kezdődik valami jól, de azért szeretném megosztani veletek, mert nagyon hálás vagyok az Aupairfect csapatának, hogy ennyi segítséget nyújtottak, amikor nehéz volt a helyzetem. Az első családdal sajnos nem jöttünk ki valami jól, és két hét alatt egyértelművé vált, hogy nem egymást kerestük. Kata javaslatára, természetesen mindent megtettem azért, hogy rendezzük a dolgokat, háta mégsem lesz szükség család cserére, de sajnos nem javultak a dolgok.

Már a megismerkedéskor nagyon tetszett, hogy az ügynökség komoly szerződést kötött velem, amiben garantáltak egy 3 hónapon belüli családcserét, vészhelyzet esetére.

Mikor végül eljött ez a helyzet mind az Aupairfect, mind pedig az angliai partner ügynöksége mindent megtett. hogy 2 héten belül, új családot találjanak nekem, ami sikerült is. Nemsokára úton voltam Manchester felé, hogy személyesen is megismerjem az új fogadó családomat. Itt már nagyon jól éreztem, magam a munkaidőm nagy részében, két pici gyerekről kellett gondoskodnom, a szülők alig voltak idősebbek nálam.

Ez az idilli állapot sajnos csak fél évig tartott, ugyanis a szülők elváltak, az anyuka a gyerekekkel elköltözött és én ott maradtam, család és munka nélkül.

A garanciális családcserére ekkor már nem számítottam, Katalin mégis kiállt értem, és harmadszorra is segített. A harmadik családomat Londonban találtuk meg, ahol most is dolgozom, és nagyon hálás vagyok, hogy nem maradtam magamra. Csak egy jó tanács:

Nagyon figyeljetek oda, mikor, au pair munkát vállatok, hogy az ügynökségnek hivatalosan rendelkeznie kell munkaközvetítései engedéllyel, és jó ha szerződést is kötnek veletek, amiben már az au pair közvetítés megkezdése előtt tisztázzátok a jogokat és a kötelezettségeket.

Az Aupairfect egy nagyon megbízható, engedéllyel rendelkező ügynökség, és Katalin egy igazi profi! Köszönöm, hogy az álmomból nem rémálom lett végül, és ezt csak nekik köszönhetem!

 

 

Anglia / London
Eszter

Eszter

Eszter

Rögtön azzal kezdem, hogy mindenki, aki az au pair munkát választja, hivatalosan regisztrált és engedéllyel rendelkező au pair ügynökséggel menjen külföldre. Az Aupairfect ilyen ügynökség, és most már tapasztalatból mondhatom, hogy a svájci partnere is nagyon megbízható.

Miután németül csak keveset beszéltem, mindenképpen a német nyelvtudásomat szerettem volna fejleszteni, de Svájc jobban vonzott, mint Ausztria vagy Németország. Mielőtt döntöttem, még elolvastam az Aupairfect oldalán az ország infókat, hogy pontosan lásam, mik a feltételek és az előnyök, ha Svájcban szeretnék au pair lenni. Nagyon fontos volt az is, hogy Katalin részletesen elmondta, mindhárom országgal kapcsolatos információkat, hogy könnyebben tudjak dönteni.

Számomra meghatározó élmény volt az egy év au pair program Svájcban. Miután elkészítettük a profilomat és kiküldték Svájcba, néhány napon belül már interjúzhattam az ügynökséggel és egy hét múlva már kaptam is egy nagyon szimpatikus család profilt.

Még az interjú előtt nagyon komoly segítséget kaptam Katalintól, az angol nyelvű állásinterjúra való felkészülésben és Vítától a német nyelvű állásinterjúra. Nagyon fontos tudni, hogy Svájcba nem feltétlenül szükséges a jó német nyelvtudás, ahhoz, hogy au pair munkát vállaljatok, amennyiben jól beszéltek angolul.

Az állásinterjú a sok gyakorlásnak köszönhetően gördülékenyen ment, a család nagyon kedves és elnéző volt, lassan és érthetően beszéltek. A második interjún már bemutatták a gyerekeket is. A három gyerekes család végül engem választott és miután meg egyezetünk, hogy az Ő au pairük leszek, minden elintéztek és kifizettek számomra. Svájcba az útiköltséget is a család fizeti, és a nyelviskolába is ők fizettek be.

Az egy év során nem csak önállóbb és gyakorlatiasabb lettem, hanem két nyelvet is folyamatosan tudtam gyakorolni, mert a család angolul és németül is beszélt velem. A gyerekek is nagyon kedvesek voltak, bár azt mindenképpen el kell mondanom, hogy egy három gyerekes család au pairének lenni nem egyszerű dolog. Sokat foglalkoztam a gyerekekkel és a háztartási munkába is naponta besegítettem, de a heti 30-35 óra munka mellett jutott időm a nyelviskolára és a barátokra is.

Nagyon örülök, hogy belevágtam az au pair programba és hogy ehhez megtaláltam a tökéletes ügynökséget az Aupairfectet. Csak ajánlani tudom őket!

 

Svájc / Zürich
Marcsi

Marcsi

Marcsi

A diplomám megszerzése után szerettem volna egy évet külföldön tölteni, au pairként, leginkább a nyelvgyakorlás miatt, bár a középfokú nyelvvizsgát, már a középiskolában megszereztem. Talán ezért is kopott meg a nyelvtudásom, mert a főiskola alatt, sem tanulnom nem kellett már a nyelvet, sem gyakorolni nem tudtam. Kicsit későn, augusztus közepén kezdtem el nézelődni, akkor találtam meg az Aupairfect weboldalát. Katalin nem ijedt meg a feladattól, hogy két hét alatt családot találjunk nekem, és egy szuper profil összeállítása, és kiküldése után egy héttel már a kezemben volt a meghívólevél. A család minden apró részletet leírta arról, hogy mennyit kell dolgoznom, mennyi szabadságom és szabadnapom van egy héten.

Az utazás megszervezésében is nagyon sok segítséget kaptam az Aupairfecttől, nagyon jó érzés volt a családdal találkozni a repülőtéren. Már az első pillanatban úgy éreztem, hazajöttem! A családtól nagyon sok segítséget kaptam az első perctől, mindenben igyekeztek megkönnyíteni a dolgomat, ár én is mindent megtettem azért, hogy elégedettek legyenek velem.
Nagyon köszönöm a gyors és hatékony munkát az Aupairfect csapatának, és ha profi közvetítést és tanácsadást szeretnétek, csak velük utazzatok külföldre.


Anglia / London
Éva

Éva

Éva

Már sok helyen olvastam és hallottam az au pair programról, mire 2014 augusztusban végre rászántam magam, hogy körüljárom a lehetőségeket. Csak és kizárólag ügynökséggel akartam menni, nem akartam interneten családokat keresgélni, miután annyi negatív dolgot hall erről az ember. Így találtam rá az Aupairfectre akik az első pillanattól nagyon készségesen segítettek nekem mindenben. Tetszett, hogy szuper profilt   állítottak össze nekem, és hogy nagyon figyeltek arra milyen családhoz szeretnék kerülni. A jó au pair profil elkészítése azért fontos, mert a családok ezen keresztül ismernek meg téged, és ez dönti el, hogy interjúznak –e veled. A referenciákhoz minden anyagot készen kaptam, és kedves család levél megírásában is segítettek a lányok.

Nekem, nem a gyors elhelyezés volt a lényeg, hanem hogy egy jó, és megbízható családhoz kerüljek. Miután az au pair program lényege a nyelvtanulás, az is fontos volt, hogy tudjak nyelviskolába járni, és hogy a munkám mellett elég szabadidőm legyen a tanulásra.

Sikerült egy nagyon jó családot találni, ahol heti 25-30 órát dolgoztam, így volt időm a városnézésre és barátokra is. A család nagyon kedves, két kislányra kell vigyáznom, és a lakást rendben tartanom. Miután a családnak már több au paire volt már, és mindegyikük járt nyelv suliba, segítettek nekem a legjobbat megtalálni, ahol nem csak nyelvileg fejlődtem sokat, hanem barátokat is találtam. Mindenkinek javaslom a nyelviskolát, mert nem csak a tanulást segíti, hanem nemzetközi kapcsolatokat is építhetsz.

Bár az elején voltak nehézségek, Katalin végig tartotta bennem a lelket, és nagyon hasznos tanácsokat adott. Köszönöm a segítséget és  mindenkinek csak ajánlani tudom az Aupairfect szolgáltatásait.

 

Anglia /Surrey
Au Pair program – Nekem való lehetőség?

Ezzel a teszttel kipróbálhatod, hogy au pair program jó lehetőség - e számodra. Sok sikert!

Aupairfect - Au pair Conversation Meetup

 • Külföldi munka és nyelvtanulás
 • Más kultúrák megismerése
 • Új szemléletmód elsajátítása
 • Függetlenség és biztonság
 • Idegennyelv gyakorlás
 • Nemzetközi felsőfokú tanulmányok
 • Speciális diplomamentő program
 • A jövőd megalapozása
 • Külföldi szakmai gyakorlat

Ismerd meg Meetup csoportunkat!

Érdekel

Aupairfect Intercultural Au pair Program
Angol-Magyar nyelvű babysitter és au pair képzés

Kezdd felkészülten az au pair programot, vegyél részt kétnyelvű au pair tréningünkön!

A képzés főbb moduljai:

 • Angol - Magyar nyelvű állásinterjú tréning
 • Hogyan kezeld: Kulturális sokk, honvágy
 • Beilleszkedés egy idegen kultúrába
 • Kommunikáció a szülőkkel és a gyerekekkel
 • Gyermekgondozási ismeretek
 • Viselkedés menedzsment és fegyelmezés
 • Egészség és biztonság
Érdekel

Summer Au Pair Program

Tanulj nyelveket és keress zsebpénzt summer au pair programunkkal!

Válassz országot most!